Француска: Исламисти једном човеку одсекли главу, а више њих повредили

islamski-teroristi

Један човек је убијен, а више њих је повређено у нападу на фабрику у Сен Квентин Фалавијеру у Француској, за који се сумња да су извели исламисти.

Азилант је улетео у фабрику, возећи свој аутомобил пун експлозива, који је касније детонирао. Сведоци кажу да је нападач махао заставом Исламске државе, која је касније и пронађена на месту злочина, недалеко од обезглављеног тела.

Мушкарац, чије је обезглављено тело пронађено унутар фабрике није био запослен у тој компанији, преноси локални лист „Дофан либере“.

Неки од француских медија пренели су да је глава несрећног човека била набијена на заштитну ограду, али полиција још увек није званично потврдила ту вест.

Француска полиција евакуисала је подручје у близини фабрике, а ухапсила је и једног 30-годишњег азиланта, који већ има криминални досије, због сумње да има везе са нападом.

Министар унутрашњих послова Француске Бернар Казнев упутио се у Гренобл како би лично руководио истрагом.

Напад је уследио скоро шест месеци након што су исламски екстремисти у Паризу и његовој околини у јануару убили 17 људи, након што су напали сатирични магазин Шарли ебдо.

(Б92)