Сведочење Aлбанке: Како је Харадинај клао српске полицајце

Aлбанка која је 1998. године одведена у логор ОВК на планини Јуник изјавила је да је тамо видела некадашњег команданта ОВК Рамуша Харадинаја како коље српске полицајце.

ramus-haradinaj
Да ли ће крволок икада одговарати за своје злочине, или ће и даље слободно шетати: Рамуш Харадинај

Сведочење ове Aлбанке налази се међу доказима које су српски правосудни органи прикупили о учешћу Харадинаја у најмање 60 убистава.

Ова Aлбанка, чији су иницијали К. Љ, каже да је отета и одведена у овај логор недалеко од албанске границе са групом сународница и Ромкиња 1998. године, преноси „Прес Република Српска“.

Ископали им очи, па стављали со на ране

Aлбанка је испричала да је по доласку у логор видела два масакрирана српска полицајца везана за дрво које су припадници ОВК отели у заседи код места Раставица. Биле су им извађене очи, одсечени делови тела, а у ране им је стављана со.

Она каже да је видела како Харадинај прилази полицајцима с „моторолом“ подешеном на фреквенцију српске полиције да би полицајци могли чути урлике својих колега.

– Извадио је нож и почео да коље заробљенике. Док су ови умирали уз јауке њихове колеге су све то слушале – наводи Aлбанка.

После клања – силовање

Она каже да је након убиства српских полицајаца њу и остале доведене жене силовао и секао по телу истим ножем којим је преклао полицајце.

Aлбанка је рекла да је сазнала да су Харадинајеви људи одсекли главу њеном оцу када су маскирани у униформе српске полиције дошли његовој кући.

У досијеима је и сведочење Aлбанца који каже да је маскирани Харадинај, кога је препознао по гласу, са својом групом упао у његову кућу, након чега су извели жену и дете и убили их – жену рафалима у груди, а петогодишњег сина ножевима забоденим у грло и стомак.

СРНА