РУЖИЋ БИ У НAТО! Функционер СПС заговара улазак у западну алијансу

Бранко Ружић поручио да нема ништа против тога да Србија ближе сарађује са НAТО! Кад смо га јуче питали одакле му ођедном такав став, оптужио нас да људе делимо на издајнике и родољубе (?!?)

тањуг
ГУРA СРБИЈУ У AЛИЈAНСУ Бранко Ружић

Шеф Извршног одбора СПС Бранко Ружић и један од најближих сарадника Ивице Дачића каже да би Србија требало да „продуби односе са НAТО пактом“.

Ружић је овај став, ничим изазван, изнео у интервјуу за лист „Данас“, током анализирања „новог политичког програма“ потпредседника ДС Борислава Стефановића!?!

„Информер спинује“

Коментаришући Боркову идеју да Србија треба да одустане од даљих евроатлантских интеграција, функционер СПС је подсетио да „као држава нечланица имамо највиши могући степен сарадње са НAТО“.
Налазимо се у НAТО окружењу и у будућности морамо ставити на сто и анализирати све предности и мане евентуалног продубљивања интеграције са тим савезом. О чему, лично, немам негативан став… – истакао је функционер СПС.

Када смо га јуче позвали да нам објасни шта је овом изјавом желео да каже, Ружић нам је најпре поручио да је његова изјава у „Данасу“ врло јасна и коректно пренета.

Међутим, уколико имате потребу за сензационализмом, „испинујте“ ту изјаву и направите поделу на велеиздајнике и родољубе. Не би ме изненадило! – кратко нам је у свом стилу одбрусио Ружић, свађајући се сам са собом. Лидер СПС Ивица Дачић није се јуче оглашавао овим поводом.

На другој страни, потпредседник СНС Игор Мировић сматра да је веома занимљиво да овакву идеју износе социјалисти који су били на власти током НAТО бомбардовања 1999. године.

Могуће је да СПС то прижељкује, ван очију јавности, а да Ружић саопштава, попут пробног балона…
Игор Мировић, потпредседник СНС

Можда то није став СПС, већ само Ружићев став. Мада је исто тако могуће да они то прижељкују, ван очију јавности, а да Ружић само саопштава нешто попут пробног балона. Социјалисти треба да се изјасне шта је њихова званична политика. Овакве изјаве „независних мислилаца“ постале су мода… Политичари „опште праксе“ критикују све, а нису спремни да преузму одговорност за било шта – каже Мировић, уз опаску да Влада Србије не одустаје од политике војне неутралности, уз одржавање добрих односа са свим савезима.

Сарадња одлична

Професор Факултета безбедности Зоран Драгишић не види ништа лоше у сарадњи са НAТО.
Србија више није војно неутрална земља. Потписали смо ИПAП споразум, што је највиши степен сарадње са НAТО, ако нисте чланица. То је, пре свега, важно због регионалне стабилности, а притом, критеријуми НAТО су идентични онима које ЕУ очекује од нас – објашњава Драгишић.

Информер