Украјински генерал-мајор прешао на страну Доњецке Народне Републике! (ВИДЕО)

ДОЊЕЦК – Бивши помоћник министра одбране Украјине, генерал-мајор Александр Коломиец, прешао је на страну Доњецке Народне Републике. Ово је он лично објавио на конференцији за медије данас у Доњецку.

Александр Коломиец (Фото: Јутјуб)

„Ја сам Коломиец Александр Вјачеславович, генерал-мајор оружаних снага Украјине, моја последња дужност – помоћник министра одбране Украјине, главни војни аналитичар“, рекао је Коломиец.

Он је такође рекао да је 19 година био на дужности војног комесара Доњецке области. Радићу у корист Доњецке Народне Републике“, рекао је генерал-мајор.

Такође, рекао је да је био принуђен да поведе своју породицу из Кијева у страху од прогона од стране власти. Према речима Коломиеца, многе његове бивше колеге, са којима одржава контакт, сада показују жељу да пређу на страну Доњецке Народне Републике.

„Многи официри украјинске војске зову и желе да се врате овде. Али, они се плаше. Тренутно су у питању само разговори, али мислим да ће се вратити у блиској будућности“, рекао је генерал.

Коломиец је рекао да је тренутни борбени потенцијал украјинских оружаних снага веома низак. „Потенцијал украјинске војске је на веома ниском нивоу. Нарочито са моралне тачке гледишта: сви генерали и официри, који схватају да су акције власти злочиначке, не желе да ратују“, рекао је генерал-мајор.

Према речима Коломиеца, у зони сукоба су активне само казнене јединице. „А ко се бори? Само добровољци националистичких група“, рекао је генерал.

Он  је посебно нагласио да је у армији приметно незадовољство командовањем. „Ја ћу рећи једну ствар: у блиској будућности ће у оружаним снагама Украјине почети немир. Официри не разумеју команду да убијају цивиле. То ће бити приметно негде на јесен. Све ће се променити“, закључио је бивиши помоћник министра одбране Украјине.

Извор: Правда