УПАД: Бранитељи прекинули фестивал српских ојкача у Петрињи (ВИДЕО)

petrinja festival

ПЕТРИЊА – Право српско славље, прекинули су „бранитељи праваши“ (припадници Аутохтоне хрвастке странке права А-ХСП). Наиме, у суботу се у Петрињи одржао Први фестивал ојкаче у организацији Српског културног друштва Просвјета из Загреба, а који је финансирао сам град Петриња.

На фестивалу су наступила културна друштва с подручја Бановине, БиХ, али и из Београда. „Праваши“ су због овог фестивала и због наступа „четника переобучених у народне ношње“ изразили своје негодовање, а на Фејсбуку су објавили:
„Петриња као вековни Хрватски град, натопљен крвљу хрватских бранитеља, данас ‘угошћује’ четнике преобучене у народне ношње из Београда и осталих српских земаља на тзв. фестивалу ‘ојкача’ у 18 сати у Хрватском дому. Петрињу су бранили људи које је воле без обзира на опредељеност и националност, а ови који данас долазе су рушитељи и убице овог града. Ојкаче су на Бановини симбол зла и уништења, а грађани Петриње га данас сами плаћају. То је фестивал немоћи и неправде. Очито неко из владајуће гарнитуре нема разумевања. Опростити да, али заборавити никада.“

„Праваши“ се нису зауставили само на статусу. Они су улетели су на фестивал и прекинули ојкаче песмом „Ој Хрватска мати“. Погледајте шта се тачно догодило!

dnevno.hr