ВБА: Теророристи спремају нападе на Косово и југ Србије током целог лета

Терористи са Косова и Метохије планирају да до септембра изврше неколико напада у прешевској долини и на северу Косова, од који су прве три акције планиране од 25. до 28. јуна, за Видовдан. То за “Блиц” тврди генерал Момир Стојановић, бивши први човек ВБА и актуелни председник скупштинског одбора за контролу службу безбедности.

– Креатори тих напада су свесни да неће битно усложити безбедносну ситуацију. Њихов циљ пре свега је да се уклоне нека лица која могу бити кључни сведоци против бивших припадника ОВК, пред Судом за ратне злочине који ће се формирати на Космету. Будући да је формирање овог суда најављено у септембру, терористи имају задатак да то тад елиминишу све незгодне сведоке – прича Стојановић.

То, додаје он, значи да су терористички напади могући током целог лета.

– Прецизно могу рећи само да су три акције већ планиране од 25. до 28.јуна, за Видовдан – напомиње он.

На питање одакле му ове информације и да ли има дозволу да их јавно износи, генерал одговара:

– Информације сам добио из добро обавештених извора које не могу да откријем. А дозвола? Од кога ја да тражим дозволу да их објавим? Мени то није потребно  – одговара Стојановић.

Још увек није познато да ли се ови напади могу довести у везу са недавним претњама терориста Исламске државе Балкану.

Ел Хаџат медија центар, који је један од главних медија који Западу доставља поруке исламиста, објавио је видео снимак под називом „Част је у џихаду, порука Балканцима“, у коме се муслимани са Балкана позивају на нападе.

(М.Л. – Блиц)