Дедеић: Патриотски блок за права Срба и савез са Русијом

dedeic1

Српска листа, заједно са својим пријатељима и стратешким партнерима из Црне Горе и Србије, заокружује пројекат формирања предизборног савеза који ће се залагати за реализацију концепта заштите права Срба, који је наш идеолошки приоритет, и савеза са Руском федерацијом, као централним спољнополитичким задатком, али и суштинским питањем за домаћу економију и безбједност, казао је лидер партије Добрило Дедеић.

„Коалиција странака, невладиних организација, грађанских удружења и слободних појединаца имаће у свом називу одредницу која ће сугерисати унију са Русијом“, казао је Дедеић.

Демократска партија социјалиста и Социјалдемократска партија деценију и по излазе на изборе са листом која у називу увијек има европско опредјељење.

„Застава Европске уније је већ деценију заштитни знак Социјалистичке народне партије, док су лидери Демократског фронта Небојша Медојевић и Коча Павловић, недавно у Лондону, из сједишта Савеза европских конзервативаца и реформиста још једном потврдили безусловно залагање за приступање Црне Горе НАТО пакту“, истиче Дедеић.

Наглашава да државни парламент у коме се сваки посланик, њих 81, залаже за приступање Европској унији, не одражава вољу народа.

„Осим тога, 80 одсто парламентараца се залаже и за улазак у НАТО пакт иако би једва трећина грађана на референдуму подржала формализацију окупације Црне Горе од стране НАТО команде у Бриселу и Вашингтону. На тај начин се злоупотребљавају српски гласови који чине гро антирежимских гласова и који се увијек, по принципу бумеранга, у парламенту окрећу против самих Срба“, казао је Дедеић.

Према његовим ријечима, Србима и осталим грађанима којима је доста „евроатлантске“ пропаганде је потребна јасна, прецизна и доследна понуда на политичком тржишту.

„Зато крећемо са кампањом за војне, царинске и економске интеграције са Русијом као одговором на погубни концепт уласка у ЕУ и НАТО које пропагирају власт и парламентарна опозиција. Патриотски блок за права Срба и савез за Русијом имаће пријатних позитивних изненађења у својим редовима и понудиће конкретне алтернативе и решења поводом беспоговорних диктата Брисела и Вашингтона, односно амбасаде САД-а у Подгорици која је једини тренутни политички центар одлучивања у Црној Гори“, поручује Дедеић.

ЦдМ