Амерички инструктор показао украјинским војницима како треба убијати Русе (ВИДЕО)

ukrajinac i amerikanac1

Амерички војни инструктори из 173. десантне бригаде америчке војске већ месец и по дана обучавају украјинске војнике на Јаворском полигону у Лавовској области. Већ су приступили практичним вежбама са симулацијом реалне ратне ситуације. О томе сведочи видео-снимак вежби, који је на интернет поставио један од инструктора.

На снимку се види како украјински војници, између осталог, под руководством америчких инструктора вежбају гађање из ручних минобацача и аутоматских пушака, преноси „Lifenews“.

Види се да би комуникација између инструктора и војника без преводиоца била веома отежана. Стручњаци на руски и украјински преводе све примедбе, захтеве и похвале припадника националне гарде.

Занимљиво је да су 31. маја, када је снимак начињен, украјински војници показали велику вештину. Амерички инструктор их је похвалио за успешно обављен задатак и додао: „Радите тако са Русима“.

Ово није први видео који се појавио на интернету о заједничким вежбама украјинских и америчких војника. Раније су корисници интернета могли да погледају видео-снимак на којем инструктори из САД подучавају украјинске војнике како да користе старе совјетске ручне минобацаче РПГ-7, који су постали део наоружања пре више од 50 година.

Припадници 173. десантне бригаде САД, који су се борили у Ираку и Авганистану, стигли су у Украјину 17. априла 2015. Са украјинске стране у вежбама учествују припадници батаљона који су учествовали у оружаним дејствима против добровољаца на југоистоку Украјине: „Азов“, батаљон „Куљчицки“, „Јагуар“ и др. У вежбама учествује око 900 украјинских војника и 300 америчких инструктора.

Руска Реч