Дедеић код Шешеља: Црна Гора да се врати у састав српске државе

Црна Гора треба да се врати у састав јединствене српске државе, а режим Мила Ђукановића не може се оборити „опозиционом“ причом о уласку у НAТО пакт и Европску унију, оцијенили су чланови Српске листе који су на позив лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља присуствовали раду деветог Отаџбинског Конгреса ове странке.
dedeic seselj
Чланови Српске листе са Шешељем

Уз дипломате Русије, Бјелорусије и Палестине и представника Републике Српске у Београду, чланови делегације Српске листе били су једини гости Конгреса из Црне Горе. Они су нагласили да би улазак Црне Горе у НAТО, поготово под притиском амбасаде СAД у Подгорици, дугорочно обесмислио сваку причу о јачању братских веза Црне Горе и Србије.

„Мила Ђукановића и Демократску партију социјалиста могуће је срушити само концептом патриотских странака који предвиђа залагање за српско државно јединство и војну, економску и царинску унију Црне Горе и Србије са Русијом. Сваки други покушај рушења марионетског режима у Подгорици представља узалудну борбу чији је коначан циљ да црногорског сепаратисту Ђукановића замијени неки други сепаратиста и бриселски играч Миодраг Лекић, Жарко Ракчевић или Небојша Медојевић, свеједно“, сматрају у Српској листи.

Како су поручили, њихов циљ је да након рушења Ђукановића отпочну причу о безусловној држави Србије и Црне Горе, а да прије тога српски патриотски политички фактори отворе национално питање у Црној Гори и остваре права за Србе у складу са Уставом и законима.

„Нажалост, тај процес је успорен колаборацијом Aндрије Мандића са режимом приликом гашења Српске народне странке, али ће бити ревитализован и оснажен након наредних парламентарних избора када ће српски национални посланици и русофили поново бити у парламенту“, оцијенили су из ове партије.

ЦдМ