ВУЧИЋ УПУТИО САУЧЕШЋЕ БАЈДЕНУ ПОВОДОМ СМРТИ ЊЕГОВОГ СИНА: Будите поносни на Боов живот, јер је он својом снагом и храброшћу оставио трага у животима многих…

vucic-bajden1

Најстарији син америчког потпредседника Џозефа Бајдена – Бо Бајден (46) умро је од последица тумора на мозгу, саопштила је данас његова породица.

Он је служио у Ираку као адвокат Националне гарде Делавера, а на медицинском третману био је у Медицинском центру Валтер Рид, у преграђу Вашингтона. За собом је оставио супругу Хале и двоје деце Наталију и Хантера.

Бо Бајден је био популаран демократа на источној обали државе Делавер и очекивало се да ће пратити свог оца на националној политичкој сцени, преноси АФП.

Националној гарди се придружио 2003. године као општи судија или војни адвокат и распоређен је у Ирак 2008. године, док је његов отац водио кампању да постане потредседник у администрацији Барака Обаме.

ВУЧИЋ ИЗРАЗИО САУЧЕШЋЕ БАЈДЕНУ

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа потпредседнику САД Џозефу Бајдену поводом смрти његовог сина Боа Бајдена. „Дубоко сам ожалошћен вешћу да је преминуо Ваш син Бо. Знам да нема веће туге од смрти сопственог детета и знам да нема речи које могу да пруже утеху“, навео је Вучић. „Живот који нам је дала природа, прекратак је, али сећање на ваљано проведен живот је вечно, говорио је Цицерон. Будите зато поносни на Боов живот, јер је он својом снагом и храброшћу оставио трага у животима многих којима је био посвећен, попут деце за коју се борио да их заштити од злостављања“, наводи се у телеграму премијера Вучића.

Танјуг