Дачић је уцењен човек! Вучић уцењује Дачића досијеом (ВИДЕО)

Социолог Јово Бакић изјавио је на трибини недељника “Време” да му је Вучић лично показао Дачићев обиман досије, са којим, како је навео, премијер уцењује министра спољних послова.  

ФОТО: Блиц

– Ту су разне фотографије и транскрипти разговора Ивице Дачића, Вање Вукића, који му је био државни секретар док је био министар унутрашњих послова, и Ивице Тончева, те њихови сусрети са господином Радуловићем, званим Миша Банана, рекао је Бакић на трибини “Времена”.

Међутим, из кабинета премијера оштро демантују Бакићеве наводе, преноси “Данас”.

Бакић је остао при својој тврдњи, иако су у Вучићевом кабинету демантовали овај догађај. Он је у изјави за “Данас” описао сусрет с Вучићем када му је омогућио увид у Дачићев досије.

– Било је то 2012. године у време док је Aлександар Вучић био први потпредседник владе и координатор служби безбедности. Непосредно пре нашег састанка у згради Владе Србије, на телевизији сам изјавио да ми делује да Дачић заобилази истину када је казао да не познаје Мишу Банану. То је и сам Дачић потврдио, такође пре мог састанка са Вучићем, истакао је Бакић.

Бакић тврди да му је Вучић својеручно показао досије Ивице Дачића “очигледно да бих ја о томе причао на телевизији”.

Бакић га је питао да ли то значи да он жели да пошаље у затвор све који то заслужују, на шта му је Вучић, како наводи, потврдно одговорио. Према његовом мишљењу, премијер није надлежним органима доставио информације из досијеа, већ их је сачувао за себе како би могао да влада уз помоћ уцена.

– Посебан начин владавине човека који се зове Aлександар Вучић јесте уцена. Он воли да се окружи људима које може уцењивати, а Ивица Дачић је класичан случај, каже Бакић.

Још само да сазнамо ко све уцењује Aлександра Вучића.

Извор: Данас / Време / Телепромптер.рс