Вођа терористичке групе из Куманова за приштинску ТВ: „Македонске власти су месецима припремале инцидент у Куманову“

teroristi kumanovo

Један од вођа терористичке групе из Куманова оптужио је македонску тајну службу да је месецима пре напада у Куманову била у контакту са терористима.

 

Такође, у емисији приштинске РТК гостовао је и Сашо Ордановски, а он и Џезаир Шаћири су констатовали да је инцидент у Куманову ишао у прилог власти Македоније, али и “регионалним политичким играчима“, Русији и Србији.

Албанац са Косова, познат као командант Хоџа, рекао је да је служба у надлежности председника Ђорђа Иванова имала састанке са “одређеним особама“.

„Имам доказе да се пре два и по месеца Ш.М. агент у Агенцији за државну безбедност, која је од командом шефа државе Ђорђа Иванова, састао са две особе, да је састанак трајао два и по сата и да је снимљен од речи до речи“, рекао је Џезаир за пристинску РТК, а преноси више македонских медија.

Ордановски је отишао и корак даље и рекао да је било најмање четири таква сусрета, те да то могу да документују стране службе.

По његовим речима, ови материјали ће изаћи у јавност.

Саговорници су се сагласили да има много питања у вези полицијске акције у Куманову која су до сада остала без одговора.

(Бета)