ОТКРИВАМО: Карл Билт „одлепио“ у Београду!!!

karl bilt

БЕОГРАД – Карл Билт, бивши шеф дипломатије Шведске, учествовао је јуче на конференцији „Заједничка спољна и безбедоносна политика ЕУ и приступање Србије“ у Београду, а том приликом је побеснео због једне ствари коју је видео у нашем главном граду.

Наиме, Карл Билт је један од екстремних русофоба из западне политичке елите и оштар је „критичар“ Путина, а познат је по томе што је оценио да је „православље највећа опасност по свет“. Иначе, постављен је пре неки дан за једног од чланова Међународне саветничке групе Петра Порошенка. У овој групи је он заједно са Џон Меккејном, Михаилом Сакашвилијем и још неколицином људи познатих по свом негативном ставу према Русији.

bilbord nis gazprom 650x402 ОТКРИВАМО: Карл Билт одлепио у Београду!!!

Он је приликом свог боравка у Београду преносио константно утиске преко свог Твитер профила, а једна ствар га је посебно изнервирала. Веровали или не – то је билборд компаније Газпром, односно, Нафтне индустрије Србије.

На овом билборду су повезане две заставе – руска и српска, а Карл Билта, као и сваког русофоба, то је „избацило из такта“ и толико изнервирало да је одмах све фотографисао и окачио на свој Твитер профил.

Билт је написао и негативан коментар уз фотографију билборда говорећи да овим билбордом „Русија покушава да раздвоји ЕУ и њене пријатеље“.

„Русија је активна на пољу ширења свог утицаја на Балкану. То је део напора да раздвоје Европску Унију и њене пријатеље.“ – написао је Билт на свом Твитер профилу.

Многи ће рећи да је смешно и болесно, али је жива истина. Погледајте:

 

Извор: Правда