Исписано још графита „УЧК“ у Нишу

uck-nis

Ниш — У нишком насељу Ледена Стена прекречен је графит „УЧК“ који је написан ноћас, али су током дана примећени исти натписи на неколико зграда у Дурлану.

 

Други графит, на згради “Житопромета” је “проширен”. Грађани су испред „УЧК“ дописали “Смрт за” тако да сада на тој згради пише “Смрт за УЧК”, јављају Јужне вести.

Док су се грађани бавили већ написаним графитима, нови су примећени на стамбеним зградама у Дурлану.

Како јављају читаоци овог портала, графити „УЧК“ исписани су на фасадама вишеспратница у Књажевачкој на бројевима 150, 148 и 138.

Сви графити се налазе на 100 до 150 метара од полицијске станице у Дурлану, јавио је један Нишлија.

Подсетимо, три слова, симбол „Ослободилачке војске Косова“ спрејем су исписана ноћас на Леденој Стени. Полиција, како је речено данас, ради на случају и идентификовању починилаца.

„УЧК“ је скраћеница на албанском језику за „Ослободилачку војску Косова“ која је била присутна на Косову и Метохији крајем деведесетих.

Ова скраћеница је поново доспела у жижу јавности протеклог викенда, када су на униформама терористичке групе која је разбијена у Куманову уочени амблеми „УЧК“.

(Јужне вести)

После Краљева, графит „УЧК“ и у Нишу

У нишком насељу Ледена стена, на главном путу ка Прокупљу, освануо је графит „УЧК“, јавила је Радио-телевизија Србије.

Скраћеница за такозвану „Осободилачку војску Косова“ исписана је на потпорном зиду једне куће.

Полиција у Нишу још се није огласила поводом овог случаја.

Подсетимо, 9. маја на зиду једне зграде у Улици цара Лазара број 14 у Краљеву, појавио се графит на којем је пише „УЧК“, а који представља симбол „Ослободилачке војске Косова“.

(Танјуг)