„Ноћни вукови“ развили српску заставу на споменику у Берлину

nocni-vukovi

БЕРЛИН – Неколико хиљада људи окупило се данас на највећем берлинском споменику совјетским борцима да би обележили 70. годишњицу победе над фашизмом, а међу њима су били и руски амбасадор као и мотоциклисти који су носили обележја руске мотоциклистичке скупине Ноћни вукови.

На берлинском Трептов дистрикту на коме се споменик налази, било је могуће видети совјетске заставе, а људи су полагали цвеће на портал великог споменика, који укључује маузолеј на чијем се врху налази фигура совјетског војника који стоји на смрсканом кукастом крсту.

План Ноћних вукова, блиских руском председнику Владимиру Путину, да вожњом од Москве до Берлина обележе велики јубилеј, изазвао је много контроверзе, поготово у Пољској која је, под изговором да Ноћни вукови одбијају да обелодане свој план боравка у тој земљи, одбила да им дозволи улазак.

 

Немачки судови, пак, нису сматрали да постоји правни разлог да се руским мотоциклистима забрани улазак у Немачку. Мотоциклисти који су очигледно припадници Ноћних вукова и који су се само њима знаним путевима пробили до Немачког главног града, пложили су јуче букете каранфила на месту где су генерали Вермахта пре 70 година потписали безусловну капитулацију Трећег рајха, а данас на споменику развили више застава, међу њима и заставу Србије.

(Спутник)