КАД НЕЋЕ ВЛАДА СРБИЈЕ: Амбасада Русије у Србији ће 9. маја програмом на Тргу Републике обележити 70. годишњицу Дана победе у Другом Светском рату

Cepurin

БЕОГРАД – Амбасада Руске Федерације у Србији у суботу, 9. маја ће на програмом на Тргу Републике обележити 70. годишњицу Дана победе у Другом Светском рату.

Прослава у организацији Руског центра за науку и културу „Руски дом” одвијаће се од девет до 20 сати на Тргу Републике, где ће се са песмама и играма 70. годишњици велике победе смењивати бројна удружења руских уметника.

 

Из Амбасаде Русије у Србији најављени су наступи популарног певача Дмитрија Јуртајева, певачице и композитора Натаље Власове, дует руских хармоникаша виртуоза Александра и Сергеја Бородина, хора Московског техничког универзитета „Гаудеамус”, хора руских сународника, дечијег хора Школи при Амбасади Русије…

Током читавог дана на екранима ће се емитовати архивске хронике из доба Другог Светског рата и играни совјетски филмови о рату са титловима на српском језику, а за оне који нису гледали директан пренос, биће два пута приказан снимак јубиларне Параде победе.

(Танјуг)