Монтираним записима САД руши Владу у Скопљу и Турски ток (ВИДЕО)!

Више десетина полицајаца али и демонстраната повређено је вечерас када су пред зградом Владе ексалирали сукоби! У позадини припрема Македонског Мајдана и удар на Турски ток, сазнају КМ Новине из својих извора.

Скопље током јучерашњих демонстрација

Полицијски аутомобили су демолирани а контејнери запаљени током протеста који је уследио убрзо по објављивању наводних „доказа“ које поседује СДСМ (Социјалдемократског савеза Македоније) о умешаности у убиство Мартина Нешкоског. Врх ове странке оптужио је директно Николу Груевског, актуелног премијера, за намеру да се заташка убиство полицајца које се догодило у ноћи изборне победе ВМРО – ДПМНЕ јуна 2011. чији је Груевски председник. Убрзо су на улици, тим поводом, избили нереди у којима је учествовало неколико хиљада људи.

Према руским обавештајним изворима било је око 2000 демонстраната док амерички јављају да се окупило 5000. Очекује се да ће их сутра бити и више.

Портпарол тамошњег МУП-а, Иво Котевски , навео је већи број полицајаца и демонстраната који су хитно пребачени у неколико различитих болница у том граду.

– Полиција је вечерас била изложена незапамћном бруталном напада. Полицајац са озбиљним повредама нападнут је палицама и бетонским коцкама са плочника. Демолирани су полицијски аутомобили као и имовина Владе, рекао је Котевски. Паралела са бруталношћу какву смо имали прилике да видимо у бившој Украјини а чијим жртвама обележавамо годишњицу страдања, ни мало није случајна.

Протест је почео у 18.00 часова убрзо пошто је председник странке СДСМ, Зоран Заев, „објавио грађанима целу истину о злочиначкој владавини“ актуелног прмијера те бивше Југословенске републике, Николе Груевског. На јуче одржаној конференцији за новинаре Заев је изнео тврдње о скривању убице припадника специјалних јединица од стране Груевског и владајућег режима. Иначе, Заев је најавио Груевском „суочавање са истином“ и саопштењем за јавност поводом првомајских празника, тачније другог маја. Испровоциран реизбором Груевског за председника ВМРО Заев је између сталог поручио: „Признаће груевски доказе пројекта Истина за Македонију, који разобличавају његово истинско, сурово и криминално лице“. У истом саопштењу „частио“ је Груевског и оптужбом да је проневерио 600.000 евра које је пренео у „џеп своје породице“. Класична оптужба за подривање ауторитета која готово никада није оманула посебно не код гладног народа.

Министарка Унутрашњих послова Македоније, Гордана Јанкуловски, једна од оних које Заев оптужује, на прес-конференцији Владе рекла је да су снимци, које је објавио Заев, „креирани, монитиран и лепљен материјал“. Она је подвукла да нико из те Владе није крио одговорне за убиство већ напротив да су се сви трудили свим силама да се што пре разреши случај и открије и казни злочинац.

Према информацијама са лица места, којима КМ Новине располажу, не може се рећи да су се демонстранти случајно окупили. Чак и да није у питању тако кратак рок у коме су „грађани“ реаговали, чудно је то што су поједини демонстранти опремљени специјалним системима везе.

Наш извор тврди да се протестима управља из aмеричке амбасаде у Скопљу а да је циљ спречавање изградње Турског тока. Америчка и немачка влада одлучне су да у овоме иду до краја и немају намеrу да престану све док Влада у Скопљу не падне, што је за њих питање дана. За сада не постоји намера да се од свега направи етнички сукоб, односно, Албанци ће бити увучени у сукобе тек у крајњем случају.

Подударност са ситуацијом у Србији јесте та што се и прљав посао око Косова и Метохије завршавао под плаштом петокраке, односно идеолога комуниста и левичара Дачића и Вулина као и европских „звездица“ Вучића и Николића. Жртве које су пале као отпор овим насртајима данас се побијају, ниподаштавају, прећуткују. Хоће ли у Македонији, као и у бившој Украјини, под овим истим знамењем страдати православни народ?

Народу је јављено… са жуто плавих звезда и паноа огласио се Заев.

Јер, све је спремно за организовање нових анти – владиних протеста и ужаса који може ескалирати. Данас ће у Скопљу мобилизација демонстраната трајати до 16.00 часова а онда од 18.00 нови покушај провоцирања Мајдана.

Према једном од Сноуденових докумената које је објавио француски Монд, само у периоду од 8. фебруара до 8 марта 2013 године, НСА (Америчка агенција за националну безбедност) је прикупила 124, 8 милијарди телефонских а 97, 1 милијарду компјутерских података.

С обзиром на технологију коју поседују, у чију моћ „реалног“ доживљаја се можемо уверити кроз њихове филмске спектакле, монтирање телефонских и других фоно записа за њих је дечија игра.

НСА је у стању да прислушкује читаву мобилну мрежу државе мете. Случај Мексико – операција „Ивнингизал“ коју је опет открио Сноуден. Подаци из 2006 године показују да је НСА прислушкивала 35 светских председника.

На овим демонстрацијама учешће је узела и СДСМ и пред зградом Владе, наводно ирзреволтиран криминалним понашањем власти, са јарбола испред зграде скинули су сва државна знамења Македоније. Све зставе биле су бачене на земљу.

Међутим, за разлику од македноских знамења, партијским присталицама СДСМ су изгледа албанска знамења била преча како се могло видети на једној од фотографија која кружи друштвеним мрежама.

Осим ових фотографија, македонски медији прносе и да је из полиције „Заев добио јак шамар“. Наиме, један од полицајаца за кога су тврдили да је напустио службу и придружио се демонстратима, појавио се ред камерама и негирао да се тако нешто уопште десило.

Наш извор, као и представници македонске Владе, верује да је фоно запис монтиран, то јест да је „НСА по својој потреби обрадила прислушкивани материјал и преко америчке амбасаде, тј испоставе ЦИА у Македонији предала македонској опозицији. Америчка НСА монтираним фоно записима изазива сукобе у Македонији са циљем рушења Турског тока на месту где је најтањи“ категоричан је наш саговоник.

НСА се сматра највећом америчком владином обавештајном агенцијом. Одговорна је за сакупљање и анализу страних комуникација и за безбедност америчких владиних комуникација од напада сличних агенција из остатка света.

У Македонији је септембра прошле године избио дипломатски инцидент када је садашњи амерички амбасадор Џес Л. Бејли, пред полазак на своје ново радно место у Вашингтону негирао постојање македонског народа, тачније, набројао је све народе али македонски није ни једном поменуо.

Јуна прошле године Барак Обама је именовао Бејлија на место амбасадора у Македонији. Он је у Скопље дошао директно са положаја заменика америчког амбасадора у Турској. У његовој биографији се наводи да је одличан познавалц прилика у Турској али и у Грчкој и на Кипру. Врстан је познавалац области деловања Уједињених нација и поседује велико искуство са кризних места. Говори француски, турски и тајландски језик.


 Припремиле: КМ Новине