Епископ Aртемије одлучио да Aтанасију поклони отете милионе евра!

vladika-atanasije-jevtic-vladika-artemije

БЕОГРAД – Нека владика каже где су ти силни милиони које сам наводно узео и поклонићу му сав тај новац – поручио је рашчињени владика Aртемије епископу Aтанасију Јевтићу, који га је претходно назвао психопатом и мегаломанским секташом и оптужио да је сиротињи с Косова отео силни новац.

– Aтанасије прича о некаквим милионима евра и долара. Позивао сам га раније, а позивам га и сада да ако било шта зна о томе, то и каже. Нека открије свима одакле ми тај новац, ко ми га је донео и где се сад налази и све ће бити његово – додаје оштро епископ Aртемије.

Остале прозивке пензионисаног епископа захумско-херцеговачког и приморског Aртемије није коментарисао.
– То су његове фикс-идеје и он је тиме више говорио о себи него о мени – каже епископ Aртемије.

Подсетимо, у тексту на сајту СПЦ под називом „Стрмоглав монаха Aртемија расколника и његове секте“ Aтанасије је навео да Aртемије и монах Симеон Виловски, кога је он довео, на рачуну у Националној банци Грчке у Солуну имају око 12 милиона долара, а исто толико евра у банци у Србији.
– То је од новца косовске сиротиње који је народ из земље и дијаспоре слао за страдали народ и светиње на КиМ, а они себи присвајали – пише Aтанасије.

Епископ се осврће и на учење епископа Aртемија, које сматра расколничким. Aтанасије до закључења броја није одговарао на наше позиве.

(КУРИР – Р. К.)