Њуз.нет: Вучић обећао да ће поднети оставку ако Београд на води не буде изграђен у предвиђеном року

БЕОГРАД, 4. мај 2015, (Њуз) – Премијер Александар Вучић изјавио је данас да ће поднети оставку ако изградња Београда на води не буде завршена у 30-годишњем року који је најављен.

Вучић је ово обећање дао након бројних сумњи у овај пројекат, које су се у последње време појавиле у једном делу јавности.

– Претходна власт никада није преузела одговорност за обећане, а никад довршене пројекте, а ево ја преузимам пуну одговорност за овај пројекат и јавно изјављујем, пред свим грађанима Србије, да ћу поднети неопозиву оставку ако Београд на води не буде финиширан у предвиђеном року од 30 година. Није мало када вам оставка виси над главом четири или чак десет година, колики је био првобитно предвиђен рок за завршетак пројекта, а камоли када је тај период дуг три деценије. Рок за изградњу овог пројекта може се одлагати колико је некоме воља, али ја чврсто стојим иза датог обећања и нећу повући своју одлуку – рекао је Вучић на конференцији за медије у згради владе – Живи били па видели – додао је он.

Премијер је обећао да услов за његову оставку неће бити завршетак Београда на води само у ширем смислу, већ и градња последњег, и најмањег објекта предвиђеног на тој локацији.

– Ако једна једина зграда, шопинг мол или стамбена кула не буду довршени, ја ћу ипак поднети оставку. Позивам сваког од вас да одабере по једно дрво са оне макете и подсети ме за 30 година да ли је оно засађено на локацији и да ли сам лагао или говорио истину. Једини начин да се грађани увере да најава оставке није само пука фраза јесте да се стрпе три деценије. Време је релативна категорија, али је реч вечна – објаснио је Вучић – Као што ће бити и слављење овог пројекта – закључио је он.

Како Њуз незванично сазнаје, сви министри су подржали премијера у његовој одлуци, осим Ивице Дачића који, како преноси наш извор из владе, није импресиониран Вучићевом најавом оставке јер је и он својевремено дао обећање грађанима да се неће повући са политичке сцене док не буде завршен Прокоп.

Мирослав Вујовић, Мирко Ђукић

(Њуз.нет)