Весли Кларк који је зарад отимања Косова и Метохије поубијао онолико Срба, сада тражи свој плен

Весли Кларк који је зарад отимања Косова и Метохије поубијао онолико Срба, сада тражи свој плен.

vesli-klark-kosovo

Такозвана „влада Косова“ још није одговорила на захтев Веслија Кларка, бившег команданта НАТО-а и човека који је бомбардовао Србију, да његова фирма Енвинити, регистрована у Канади, експлоатише на три локације на Косову и Метохији угаљ и из њега извлачи синтетичку нафту.

Захтев је упућен још пре две године, али из Приштине одговора нема. Применом најновије технологије Кларкова компанија планира да произведе 100.000 барела нафте дневно, што би у року од шест до седам година подмирило потребе Косова и Метохије за горивом, а Кларку би донело огромну добит.

Како пишу шиптарски медији, главни разлог што Кларк није добио дозволу за експлоатацију огромних резерви угља је тај што су то пре Кларка затражиле још две велике компаније.

Ембер Клир тражи дозволу за изградњу термоелектране од 330 мегавати у близини Истока и експлоатацију угља, а Титан, чије је седиште у Грчкој, намерава да косовски угаљ обогаћује додатним калоријама и испоручује га својој и другим цементарама у свету.

– Суочена са бројним проблемима такозвана „влада Косова“ још није успела да се одужи Кларку који, након што је поубијао толико Срба, тражи део плена. За косовско богатство заинтересовани су и други, све је подељено још пре почетка бомбардовања – каже Златибор Ђорђевић, председник удружења Стара Србија, које делује на Косову и Метохији.

Извор: Вести


Припремиле: КМ Новине