Шиптарски ученици из Тиране усред Будве раширили заставу, љубили је и провоцирали мештане

Ученици заставу положили на плажу, љубили је и фотографисали, а када су мјештани негодовали, попели се на тврђаву и махали њом…

siptarcici iz tirane
Групу предводио младић огрнут албанском заставом

Фото: Вук Лајовић Aутор: Вук Лајовић

Полиција је спријечила могуће сукобе неколико Будвана са средњошколцима из Тиране, који су албанску заставу најприје раширили на Ричардовој глави, а затим њоме махали са зидина Старог града.

Да ствари не би измакле контроли, полицајци су ученицима привремено одузели заставу и испратили их назад до аутобуса којим су стигли на екскурзију.

Aутобус са ђацима  из иностранства паркирао се наспрам комплекса Тре цанне, одакле је група  средњошколаца, са пар професора,   кренула ка Старом граду.

Групу је предводио момак огрнут албанском заставом…

Када су дошли до плаже,  заставу су положили на пијесак, љубили је и фотографисали, што је засметало неколицини Будвана који су сјеђели у баштама оближњих локала.

Они су почели гласно негодовати, а средњошколци су се тада  одлучили  попети на староградску кулу и са бедема замахали заставом, дозивајући остатак екипе који је остао на плажи.

Тада је већ почело  гласно  прозивање групе мјештана и устајање од столова, након чега је неко позвао полицију.

Службеници УП убрзо су дошли и одузели заставу.

„Вијестима“ је у будванској полицији незваничносаопштено да је њихов службеник  на мјесто догађаја дошао  на позива грађана, али да није било привођења.

„Службеник је једино  превентивно упозорио групу албанских ученика“, речено је из полиције.

Пар очевидаца, рекли су “Вијестима” да је полиција, након краћег разговора, испратила ученике до аутобуса.

Истицање заставе друге државе  карактерише се као ремећење јавног реда и мира.

Вијести.ме