Кијев: Скуп хиљаде сатаниста у Цркви Светог Михаила

kijev vestica

Више од двије хиљаде присталица езотерије, који себе називају видовњацима, чаробњацима, исјцелитељима, па чак и вјештицама, окупиће се у четвртак 30. априла у Цркви Светог Михаила у Кијеву како би својим ритуалима и молебаном помогли људима који се боре на истоку земље.

Простор између цркве, која се изворно назива Михаилов Златовршни манастир, и осталих знаменитих зграда у Кијеву послужиће као простор за „молебан за мир и хармонију засновану на већ испробаним ритуалима“.
crkvaa Кијев: Скуп хиљаде сатаниста у Цркви Светог Михаила
Нико из канцеларије градоначелника није за медије могао да потврди информацију о окупљању, док је у цркви речено да она не одобрава активности мађионичара и видовњака.Координатор манифестације Сергеј Грехишкин каже да људи који ће учествовати у ритуалу имају паранормалне способности и да су то „пристојни људи благих душа“.

Грехишкин, који се представља и као Сабиријус, претендује да буде чаробњак са највећим нивоом просвећености.

„Ја сам спреман да стојим уз 13 главних учесника молебана — мајстора примарног круга“, додаје он.

Самозвани мађионичар истиче да се идеја о одржавању молебана први пут појавила када су почели сукоби у Украјини.

„То ће бити заједнички апел вишим силама. Свако од нас ће то учинити на свој начин. Ми ћемо тражити да се помогне људима како би се опоравили од крвавог напада бијеса и мржње и да се спасу они који су се нашли у овом дивљем крвопролићу“, каже Грехишкин.

Према његовим ријечима, циљ другог ритуала је да заштити ратнике од метака, ножева и палица.

Како пишу медији, датум одржавања ритуала, 30. април, често се у историји Украјине називао „даном вјештица“.

aaaaaaaa Кијев: Скуп хиљаде сатаниста у Цркви Светог Михаила

Мађионичар је такође објаснио да је тај дан повезан са посебним астрономским активностима, а да је мјесто где ће скуп бити одржан „духовни центар, срце Кијева и цијеле Украјине“.

Нико из канцеларије градоначелника није за медије могао да потврди информацију о окупљању, док је у цркви речено да она не одобрава активности мађионичара и видовњака.

Агенције – ИН4С