Марко Ђурић: „Парк мира“ на мосту у Косовској Митровици може бити уклоњен само ако се договоре градоначелници северног и јужног дела тог града

marko-duric-aleksandar-vucic-rekonstrukcija-vlade-vlada-srbije-1363733811-285149

Косовска Митровица — „Парк мира“ на мосту преко Ибра у Косовској Митровици може бити уклоњен само ако се договоре градоначелници северног и јужног дела града, наводи Марко Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је новинарима у Косовској Митровици рекао да „Парк мира“ постоји по споразуму који је постигнут августа прошле године и да он може да буде уклоњен једино оног тренутка када би градоначелници северне и јужне Митровице око тога постигли сагласност.

Он је подсетио да је „Парк мира“ изграђен и да се са почетком радова на изградњи Трга цара Лазара у Митровици кренуло након уклањања бетонске барикаде у том граду а да је августа прошле године постигнут договор тзв. „Жбогаров план у три тачке“.

„Прва тачка тог плана је статус кво на мосту, значи ништа се не мења на мосту и непосредно око њега, ми смо то тада прихватили да се не би довело у питање постојање ‘Парка мира’. Оног момента када градоначелници постигну неку врсту договора о томе како ће изгледати трајно решење за мост у Косовској Митровици, вероватно ће бити решавано и то питање“, рекао је Ђурић.

Он је додао да оно око чега нема дилеме и на чему општина интезивно ради, је уређење централне градске улице у Косовској Митровици, улице Краља Петра Првог.

„Као што смо најавили тада, прошлог лета, мислим да можемо очекивати прве кораке везане за изградњу пешачке зоне на основу одлуке Скупштине општине“, казао је ђурић.

(Танјуг)