Русија ће политички поразити Запад, а Србију ће водити нова власт

putin obama2

Уз пуни респект према свим домаћим и страним аналитичарима који износе своја предвиђања   о будућем геополитичком стању у Европи, изложићу у овом тексту у кратким цртама своје мишљење о томе каква ће европска економска и политичка ситуација изгледати у догледно вријеме.

Анализа и прогнозе

“Франкенштајн пројект,“ тако називам нови свјетски поредак, којег је западна алијанса последњих неколико деценија наметнула цијелом свијету је на издисају. Он ускоро умире, јер његов животни вијек није могао нити може бити дуг. Зло изазива бол и штету, али не може да доминира над добрим, – оно увјек бива на крају побјеђено у том вјечном међусобном ратном циклусу.

Дуготрајна економска и политичка криза у Европи тјера Европљане на размишљање, да изађу из виртуалног свијета жеља и врате се у домен реалности. Жестоки изазов кризе показује да је јединство између Европљана теоретски могуће, али у пракси не функционише по замишљеном концепту. – да су националне државе јаче него што се вјеровало, а народи мање Европљани од очекиваног, постало је и екстремној европској глобалистичкој елити дефинитивно јасно.

Поједини велики мислиоци који виде европску заједницу националних држава као дуг застарео концепт који не може да се одржи, захтијеваће да се уведу реформе и конципира нека нова политичка платформа Европске уније.

Управо то ће се и десити! До промјена ће неизбјежно доћи, али не због тога што то мислиоци потенцирају,, него на основу последица погрешне политике коју је Запад у прошлости спроводио.

Русија ће након што рапидно преброди многе своје политичке и економске проблеме, проузроковане од стране Запада, постати главна свјетска велесила. Пре него што до тога дође у Европи ће доћи до економско – финансијског колапса. До његовог зачећа је већ дошло, али се вјештом камуфлажом сакрива од јавности, Грозничаво се траже рјешења изласку из ћорсокака која неће бити пронађена.

Европски економски маркт ће попуцати по свим закрпљеним шавовима. Масовне немирне демонстрације грађана запљуснуће улице европских метропола, а које ће једним дијелом прерасти и у жестоке сукобе између појединих вјерских заједница.

Либерални модел капитализма, односно глобализација, иза које стоји неоимперијализам великих сила рушиће се као кула од карата.

Грчка ће извршити заокрет и развити стратешку сарадњу са Русијом. Мађарска ће водити своју националну политику без диктата из Брисела,. За њом ће кренути прво Португал и Италија, а онда и још неке остале земље чланице ЕУ.

Окрњена и ослабљена Европска унија, након тог назовимо га грађанског револуцииналног процеса, постојаће још неко вријеме и даље, али неће више имати доминантну позициjу. као сада, – поготову не, над земљама у развоју, јер ће се оне избавити из западног окова, и преоријентисати своју политику ка земљама БРИКС-а.

Украјинска криза

Неонацистичка власт у Кијеву која је под тоталном контролом САД, неће поштовати споразум из Минска, о окончању конфликта у југоисточној Украјини. Наставак ратног конфликта завршиће се поразом Кијева, а Украјина никада више неће постојати у данашњем облику.

Вашингтон ће пјенити од бијеса, јер ће његов сковани план одржавања свјетске доминације и дестабилизација Русије пасти као бетонски блок у воду.

Тренутна рунда уведених санкција према Русији нема превелике последице по руску економију. Из тог разлога, Запад ће својом непријатељски настројеном политиком да под сваку цијену ослаби Русију увести нове оштрије санкције које ће му се супротним ефектом као боомеранг одбити од главу.

Осим отварања неких нових ратних жаришта широм свијета, којима ће САД наравно кумовати, као и увјек, по уобичајеној шеми, – до трећег свјетског рата на сву срећу ипак неће доћи.

Стање у Србији

Грађани Србије, спознаће коначно очигледну пропаст у коју је води Вучићева влада. Потцјењена интелигенција народа, изразиће свој револт незадовољства, и већ у овој 2015-ој години изнудити ванредне изборе на свим нивоима, на којима ће доћи до промјене власти у Србији.

Ако се неко понадао да ће ту нову власт сачињавати жути, мораћу га разочарати. Они то на сву срећу неће бити, иначе би се поновило по оној народној “сјахао Курта, узјахао Мурта”.

И за крај, – ко год чврсто мисли да никада више неће доћи до прекрајања граница на просторима Балкана, тај се увелико вара.

Драган Ђоговић

Dragan Djogovic

О аутору:

Драган Ђоговић је бизнисмен, уметник, публициста, хуманитарац и активиста.

Рођен у Сарајеву, српски држављанин. Живи од своје ране младости у дијаспори.