Барак Обама: Масаже рамена које ми Џо Бајден пружа су магичне

obama3

Барак Обама, председник САД, изјавио је на свечаној вечери за медије који имају дописнике из Беле куће да никада није био опуштенији, што се и видело из његовог наступа.

 

Амерички медији направили су избор по њима најзанимљивијих шала које је председник испричао на догађају вашингтонском хотелу „Хилтон“, познатом и као „штреберско матурско вече“. Издвојили смо неколико који су по нама најбоље одразиле Обамино комедијашко расположење.

О Хилари Клинтон:

“Имам пријатељицу која је до пре само недељу дана зарађивала милионе долара годишње, а сада живи путујући комбијем по Ајови“.

Обамино провоцирање бивше конкуренткиње за председничку функцију, која му је потом била шефица Стејт департмента, односило се на почетак њене кампање у Ајови за председничке изборе који следе наредне године.

Он је некадашњу прву даму пецкао и због њене афере са коришћењем приватног мејл налога за државне обавезе.

О „геј браку“ са Џозефом Бајденом и његовој масажи:

Обама је блиски однос са потпредседником Џозефом Бајденом ставио у геј контекст.

– Дошли смо до тога да у неким местима у Индијани не желе више да нам служе пицу – казао је Обама.

Ово се односило на аферу око пицерије чији су власници објавили да не желе да раде доставу хране на геј венчањима. Обама ту није стао када је у питању Бајден.

– Чињеница је да се осећам опуштеније него икада. Те масаже рамена које ми Џо пружа су магичне. Требало би да их пробате. А, шта, већ јесте? – упитао је Обама публику.

Шеф Беле куће се шалио се на рачун бизарне сцене приликом полагање заклетве Еша Паркера, новог шефа Пенгатона, када је Бајден у позадини држао Паркерову жену за рамена и шапутао јој на уво.

О републиканцима и томе како је тешко бити председник:

„Није чудо што људи истичу како сам остарио од како сам постао председник… Џон Бејнер је већ позвао Нетањахуа да одржи говор на мојој сахрани“.

Ова Обамина шала односила се на напетости уочи парламентарних избора у Израелу када је републиканска већина у Конгресу на челу са Бејнером позвала премијера Бењамина Нетањахуа да одржи говор и нападне споразум САД и Ирана око нуклеарног програма Техерана, иако је Обамина администрација била против тога.

О „трећем мандату“:

Обама је у говору поменуо и могућност да у кампању за председника САД уђе Берни Сендерс, независни сенатор из Вермонта, који је познат по томе да хвали скандинавски модел социјалдемократије.

„Изгледа да неки људи желе да виде социјалисту који пуши траву у Белој кући. Тако бисмо ипак добили Обамин трећи мандат“.

Током обраћања Обама је имао и Лутера, „преводиоца за бес“, којег је играо комичар Киган-Мајкл Ки и који је председникове речи „преводио“ много грубљим речима и уз агресивну мимику, што баш и није било просебно смешно.

(Блиц)