Посланици такозване Скупштине Косова данас и сутра у Београду

siptarska skupstina

Осам посланика такозване Скупштине Косова боравиће данас и сутра у Београду како би се састали са посланицима Скупштине Србије у оквиру конференције о нормализацији односа између Косова и Србије, преноси лист „Зери“, а уз фотографију документа програма посете. 

Делегацију Косова чиниће – Бљерта Дељију-Кодра, Бесим Бећај, Ганимете Мусљију, Теута Хаџију, Садри Ферати, Љирије Кајтази, Иљир Деда и Слободан Петровић.

A такозвана заменица косовске скупштине из ПДК Бљерта Дељију-Кодра је потврдила за Зери да ће делегација косовске скупштине учествовати на форуму који је организовао „Савет за инклузивно управљање“.

„То је конференција о нормализацији односа између Косова и Србије, а биће у виду састанка између две групе посланика,“ рекла је она.

Од марта ове године, активности сусрета српских и ткзв. косовских званичника су све чешће. Заједнички сусрети се махом одвијају кроз различе конференције, самите и догађаје невладиних и међународних организација и у Београду и у Приштини. Тако се почетком марта директорткзв. Косовске полиције, Шпенд Маџуни, састао са директором српске полиције, Милорадом Вељовићем у Београду, да би крајем марта потпредседници Владе Србије Ивица Дачић и Зорана Михајловић учествовали на министарској конференцији у Приштини, те је потом, почетком априла, Делегација ткзв. Скупштине Косова учествовала на 88. Роуз-Роту семинару Парламентарне скупштине НAТО-а, у Београду, и коначно, прекјуче, Вељовић учествовао на конференцији директора полиције из региона, у Приштини.

КоССев