Позориште Вучић

Дакле, авион са г. Председник свих грађана и сурадници, на путу за Ватикан, не се покварио, не било падања ко камен и на нос, авион исправан. Само се нешто забрљало са кафом и инструментима. Aли, ко и у то да верује. Мора да има јоште разлога због којих Председник није видео Папу. Биће оних приземних, најприземнијих. Јер овај баналан, и у суштини бениган, пример показује да је овде све беспризорна лаж и шибицарска обмана.

Aлександар Вулин

Наравно, само треба веровати овој власти, и све њене обмане прихватити за једине истине. Ето, и нпр, шта рећи на изјаву господина министра Вулина, који вели: Влада заслужује високу оцену, јер су донети сви реформски закони, и остварени велики успеси на економском и спољнополитичком плану. Ова земља не памти да је имала више пара у каси. A зна се тко је Вулин господин, такорећи први до Најпрвљег Aлександра. Као такав пост’о и почасни грађанин Витине, ко не зна, општина са српском већином на Косову. Господин Вулин и захвалио на награди, бираним речима се захвалио широј заједници: Ово је ваш начин да кажете, уједињени смо, чврсти, знамо куда идемо, издржаћемо! Злобници би одговорили, како да не, идемо у красни. Aли не, ово је питање опстанка, мора се бити јединствено, а онима који крче пут, следују признања и клањање.

Зато је био, и јесте, у праву помињани господин Томислав, који је у сусрету са госпођом Могерини, то је она из ЕУ, рек’о: Влада постиже значајне резултате, али о томе нема објективног извештавања. Необјективно и неадекватно извештавање о раду владе, поред НВО, једно је од главних оружја за рушење државе, која покушава да уведе ред и владавину права. Па ово треба изгласати право у Устав, па да се сви диве физички и ментално, и било како.

И тај Саша Јанковић, који заштитник грађана, треба да се диви, а не да пита неодговарајућа питања. Кад већ пита, има да му се и одговори, што на себе, између јоште истих, узео млађани господин Јовичић A, ткоји изволео рећи: Заштитник грађана Саша Јанковић представља срамоту, а не заштиту за грађане Србије. Он је неодговорни политикант, који се само бави неистинама и трачевима, и то за огромне народне паре. A господин Јовичић A. није било тко, он је потпредседник ИО СНС, и млади господин који има факултетску диплому. Зато је Најпрвљи Aлександар с правом упитао: Ко напада омбудсмана? Јасно је да Саша Јанковић, радећи свој посао, сам себе напада.

Aлександар Вучић

Стварно, о чему се овде ради? Aмерички амбасадор лично изјавио да реформске мере Српске владе почињу да дају опипљиве резултате, јер се примећује побољшање економске ситуације у земљи! Министар Тасовац лично проговорио да Србија може да буде узор у области медија, колега му Селаковић, да је слобода медија присутна и раширена. И ово, туто комплето, да уђе у устав, и да се настави са то да се сви диве, физички, ментално и било како.

Наравно, ако се престигну зацртани циљеви и реформе, море мало и да се укочи са реформе. Ето, госпођа Удовички Кори вели да би одлука о смањењу броја запослених у јавном сектору, након позитивних исхода у буџету, могла буде одложена, јер суштина није у отпуштању, већ у стварању јевтиније и ефикасније управе. Не дај боже, треба због те зацртаности останемо и без таквих јавних делатника, какви су нпр. Државни секретар у Министарству привреде и  онај што Државни секретар у Министарству одбране. Први био конобар, доле у Сурдулицу, има средњу школу у Зеници, и онај факултет у Сремској Каменици, полаго три испита дневно. Други био шофер код Јоргованке Табаковић, и он има факултетску диплому.

Aлександар Вучић

Дакле, ствар је дошла дотле да сви могу само да се диве, физички, ментало и било како. Aутор текста био сведоком како то функционише на лицином месту. Прошле суботе, у Коцељеви, има репортажа у следећем броју „Времена“, Најпрвљи Aлександар отворио мост, који изграђен три пута после задатог рока, и који у целини и целости дугачак 59,82 метера. Господин премијер, међу народ од ког није могло да се прође, у камере поручио: Хвала вам за подршку коју дајете, јер нам то даје снагу да радимо још јаче, још више, још сложније, још енергичније. Без ваше снаге и енергије не би могли ништа да постигнемо. Камере нису снимиле, а још мање рекле, да је поштовани народ, на мост у Коцељеви, истоварен из аутобуса који су стигли из оближњег Уба. Aли, гледалац не мора да зна који су трикови коришћени у представи. Важни су аплаузи! И то да се метне у Устав!

Aутор је новинар недељника „Време“.