Вођа албанских навијача: Вратићемо Србе мајкама у ковчегу!!!

siptarski navijaci

Срби, немојте долазити у Aлбанију, јер се нећете вратити живи! То је укратко порука једног од вођа навијача репрезентације Aлбаније, Индрита Муратија у једном интервјуу за тамошње медије.

Индрит Мурати

Индрит Мурати | Фото: Фејсбук

Иако је до утакмице између Aлбаније и Србије, која би на крају крајева могла бити одлучујућа за одлазак било које од те две селекције на Европско првенство у Француској, остало још нешто више од пет месеци, већ сада су почеле да стижу претње од стране хулигана и албанских националиста.
– Очекивали смо да верујемо противницима, као што нам традиција налаже, али су нас они преварили, закинули и зато ћемо их чекати. Дочекаћемо их како заслужују. Пребићемо их, а половину запалити. Ту мислим на навијаче, а не на играче – рекао је Индрит Мурати за медије.
Мурати је опште познат тамошњој јавности, пре свега као припадник навијачке подгрупе “Aлбански ултраси” која је део велике групе која се зове “Црвено и црно”, али је познат и као организатор различитих догађаја на којима учествују естрадне личности из Aлбаније, а члан је и хип-хоп групе “Бенд паблишер”.

Индрит Мурати са Исмаилом Морином

Индрит Мурати са Исмаилом Морином | Фото: Фејсбук

Он се у разговору са новинаром подсетио утакмице из Београда која је прекинута пуштањем дрона са заставом велике Aлбаније на стадион због чега су избили нереди, улетање публике која се физички разрачунала са албанским фудбалерима.
– Имао сам улазницу за тај меч, али ми нису дали да пређем границу, тако да сам морао са својим друговима навијачима да гледам пренос и био сам у Тирани када је дрон долетео на стадион. У том тренутку сам осетио понос, понос и само понос. Наравно кренуле су ми и сузе радоснице – испричао је Мурати који је објаснио и зашто је тако непријатељски настројен према Србима.

Индрит Мурати са својом навијачком групом

Индрит Мурати са својом навијачком групом | Фото: Фејсбук

– Њихов Савез нам је забранио да дођемо на утакмицу у Београд, а чак су Срби напали наше играче. Зато имам савет за српске мајке да не пуштају своје синове у Aлбанију, јер ће се у супротно вратити у ковчегу.

Поред свега овога, Индрит Мурати је велики пријатељ и са Исмаилом Морином који је одговоран за долетање дрона на стадион Партизана, а његов највећи сан у животу је “Уздизање етничке Aлбаније“.

Дакле, основане и бруталне претње су већ почеле да стижу из Тиране после којих се очекује реакцију УЕФA и других надлежних институција како би се на све начине избегли могући инциденти, нереди, хаос и на крају крајева потенцијално крвопролиће.
Меч између Aлбаније и Србије игра се 8. октобра.

Телеграф