Едита Тахири: Говорећи о границама између Косова и Србије значи да Србија признаје Косово као државу

Edita-Tahiri

ПРИШТИНА – Такозвана косовска министарка за дијалог Едита Тахири изјавила је данас да у сусретима са српском страном никада није дискутовано о имовини Косова и сматра да је Србија признала Косово када наводи где се налазе мањи, односно већи део језера Газиводе.

 

„Ни у сусретима премијера није била једна таква тема. Наш је став по питању Газиводе, односно по питању имања Косова, да о тим темама не разговарамо ни са ким, ни у каквим околностима“, рекла је Тахири за „каллxо.цом“.

Тахири каже да сама чињеница да српска страна, како тврди, говори о границама између Косова и Србије, према њеном мишљењу, значи да Србија признаје Косово као државу.

„Сматрам, као прво, Србија је признала државу Косово са овим ставом, говорећи о томе где је мањи, а где већи део језера“, казала је Тахири.

Премијер Србије Александар Вучић, после јучерашње рунде дијалога у Бриселу са представницима Приштине, говорећи о проблему енергетике рекао је да је приштинска страна признала да се језеро Газиводе већим делом налази на територији централне Србије.

(Танјуг)