Вулин: Велика је ствар за Владу Србије то што сам ја колачар у Хиландару

vulin cegevara

СОЛУН – Српски народ без Хиландара не би био то што јесте и тај манастир је непрекинута карика наше духовности и историје, изјавио је данас министар Александар Вулин поручујући да је велика част што је овогодишњи домаћин славе у Хиландару.

Наводећи да ту историју и братски грчки народ веома поштује, Вулин је Танјугу рекао да ће Влада Србије водити рачуна и о својој традицији и о својој будућности, притом не заборављајући оно што је било иза нас.

„Породичне вредности, вредности које се и данас у манастару Хиландар на овај начин обнављају и на овај начин чине део нашег народа јесу оно што нас води и у свакодневној политици. Будућност наше деце не може бити успешна и добра без поноса на прошлост“, навео је Вулин.

Како је рекао, бити колачар манастира Хиландар на Светој гори је велика част за њега и његову породицу, али и за Владу Србије којој припада.

„То је доказ да Влада Србије води рачуна о традицији, да води о рачуна о вредностима које су нас и задржале и створиле да будемо баш такви какви заиста јесмо. Српски народ памти и српски народ без Хиландара не би био то што јесте“, поручио је Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

(Танјуг)