Берлин, Брисел и Вашингтон изигравају пријатеље, а у ствари подмукло разарају Србију

merkel vucic odnosi

Да српска власт тежи ка миру, стабилности, социјалној сигурности и економском расту нема сумње, али нажалост та тежња не може довести до жељеног ефекта, јер влада не спроводи ни по једном сегменту исправну унутрашњу и спољну политику која је главна погонска карика ка успјешној реализацији ових циљева.

Када се овоме надодају све несагледиво штетне последице, проистекле из безбројних уцјена и услова које су непрекидно већ годинама пристизале са Запада, а које је свака актуелна Влада Србије покорно испуњавала, онда нијје потребно бити никакав генијалац да би се спознало очито катастрофално стањe у којем ће се Србија ускоро наћи, под свим овим бремастим околностима која су јој на плећа натоварена.

Проницљиви критеријуми који су постављени Србији за евентуално чланство у Европску унију, од самог почетка дио су смишљеног западног концепта да се Србија у недоглед замајава, и одржава на листи чекања, све дотле док Запад не дође до свог зацртаног циља, – а то је окупација и колонизација земље од стране глобалиста, односно њихових структура.

Запад који никад ништа добро Србији није учинио, нема искрену намјеру да Србију интегрише у Европску унију, иначе је не би овако мрцвариo, понижаваo и сијаo по њој зло све ове последње деценије.

Да у овом грму лежи зец доказ је изречена изјава шефа српске дипломатије Ивице Дачића за “Новости”, којом је указао на то да се Србији додатно поставља 11 тачака које је усвојио њемачки парламент, што је услов, да Њемачка потврдно одговори за отварање неких поглавља. Дачић је додао још у својој изјави да то није ништа ново, и да је то била пракса свих ових година уназад.

Поставља се питање да ли је Дачићу тек сада после толико година коначно прорадио кликер у глав,и или га је начела грижна савјест због његове за Србију погубне политике коју води у склопу програма српске владе, или му је излетило на језик тек тако оно што већ ионако одавно већ многи мисле.

Мислим да је ова последња предпоставка најреалнија.

Читаоци који прате моје текстове сазнања су да сам о овим споменутим њемачким условима у 11 тачака, (у вријеме када садржај у тачкама још није био креиран), већ на почетку прошле године у неком свом публицираном тексту изричито опоменуо својом анализом на то да ће до тих услова накнадно сигорно доћи, и да српска влада наивно прерано ликује на отварање поглавља.

Дакле, било како било, карте су откривене, и шта сад …? Ништа, наставиће се и даље са устаљеном праксом.

Влада Србије ће дефинитивно испунити и ове њемачке услове, после којих ће доћи нови и тако редом “Јово на ново”, све док од Србије не постане прћија, народ скапа у биједи, а политичка елита претрпаних џепова се растури са својим породицама по бијелом свијету.

Имали у Србији уопште некога или нечега да то спречи?

Нема!

Српска опозиција је неорганизована и ни једна индивидуална странка не посједује капацитет нити потенцијал да би била у стању да угрози актуелну некомпетентну власт.

Самоувјерено наговјештавам да ће Запад у мају мјесецу показати поново своје право злокобно лице.

Србији ће се у Вучиићев пртљаг по његовом повратку из Вашинктона, натоварити такви нови услови од којих ће се и жестоким присталицама Вучићеве власти дићи коса на глави.

На његовом мјесту усмјерио бих авион за “Лилипутанију”.

Драган Ђоговић

djogovic

О аутору:

Драган Ђоговић је бизнисмен, уметник, публициста, хуманитарац и активиста.

Рођен у Сарајеву, српски држављанин. Живи од своје ране младости у дијаспори.