Тамна страна акције доношења Благодатног огња у Србију

culibrk
Ћулибрк приликом дочека Благодатног Огња са Јакуњином и Великим канцеларом хоспиталаца Филипе Пикапјетра.

Може се рећи да је доношење Благодатног Огња из Јерусалима једна од ретких акција Београдске патријаршије која није завршила неким скандалом, ако се не рачуна у скандал то што су у главним кадровима дочека Благодатног огња били представници партије која је потписала Бриселску издају Косова и Метохије.

Све заслуге за доношење Благодатног Огња у Србију припадају епископу Јовану Ћулибрку, и ту тек почиње проблем. Једна од нових агенди јеретика папистичке провенијенције је заузимање светиња православних на један елегантан начин, без изазивања опозиције и антагонизама код православних. Организација која се тиме бави у Светој Земљи назива се „Војни и Утешитељни Ред Светог Лазара Јерусалимског“ које још називају „витези-хоспиталци“. Настао је у 12. веку и створен је од стране римокатоличких крсташа. Данас је овај ред, како сами кажу на својој интернет-презентацији, усредсређен на екуменистичку духовност.

lazarevci

Иако је на челу реда духовни патрон римокатолички кардинал, у њему учествују и екуменисти других провенијенција. Глава чланова овог реда са православним пореклом је управо епископ Јован Ћулибрк. Иначе је ред у замршено блиским односима и са масонима, што ће у последњем делу текста да буде очигледно. Дакле, оно што је забрињавајуће по подацима самих хоспиталаца је, да је Јован Ћулибрк и непосредно пре и непосредно после примања Благодатног Огња био у друштву и важним разговорима са овим римокатолицима или масонима, није јасно шта су и ко су. Они кажу да је једно од најважнијих питања о коме се разговарало било инсталирање новог, 50. по реду, Великог мајстора реда, које би требало да се обави на јесен у Јерусалиму, и на коме ће Јован Ћулибрк свакако учествовати.

„Уочи церемоније паљења Благодатног Огња, Његова ексцеленција гроф Филипе Пикапјетра (Philippe Piccapietra), Велики Канцелар Реда св. Лазара Јерусалимског који је био присутан на служби паљења Благодатног Огња сусрео се са епископом Јованом да дискутује о будућности Српске командерије и о другим пословима везаним за ред. Следећи састанак се догодио непосредно пред службу паљења Благодатног Огња између епископа, Великог канцелара и Владимира Јакуњина, познатог добротвора православне Цркве.“– каже се, између осталог, на Фб страници реда.

Што се тиче српске командерије, тј. огранка ове тајанствене организације у Србији, на челу исте је управо Јован Ћулибрк, а основана је са благословом, или боље рећи злословом патријарха Иринеја Гавриловића. srpska komanderija Овај скандалозни патријарх, који ће вероватно бити на позицији патријарха само док су србофобне политичке партије на власти у Србији, благословио је рад овог екуменистичког реда хоспиталаца у Србији. На слави патријарха Иринеја на дан Лазареве суботе 2014, како сазнајемо са званичног сајта хоспиталаца, били су позвани управо они. Слике, иначе, показују да је и познати српски масон Тахир Хасановић члан овог реда. hospitalci

Клирици ће постати најгори и најнечастивији од свих.

У старо време људи су, када су хтели да Господ казни некога човека, проклињали га говорећи нека да Бог да га постави са свештеницима из 18. века. Зато, браћо моја, тешко је данас патријарсима, архијерејима, јерејима и осталим да се спасу. Због тога вам саветујем, свети јереји, да се покајете док имате времена, да бисте се спасили. 

-Изреке св. Козме Етолског

Извор: Сајт реда хоспиталаца „Светог Лазара“

Погледаајте такође: ТРИЈУМФ ТЕМПЛАРА У НИШУ

Припремила екипа странице „Православље живот вечни“