Вулин после К. Митровице и Лепосавића проглашен „почасним грађанином“ Витине на КиМ

ВИТИНА – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин постао је данас почасни грађанин општине Витина на Косову и Метохији.

Вулин је на свечаности која је уприличена у Дому културе у Клокоту рекао да је ово признање Србији односно Влади Србије и да је ово начин да грађани Витине кажу Србији да су ту и да Србија треба да мисли на њих бар онолико колико они мисле на своју државу.

„Ово је ваш начин да кажете уједињени смо, чрвсти, знамо куда идемо и издржаћемо све што нам зла судбина и непријатељи намене. Ово је само ваш начин да у дане великог празника поручите централној Србији да сте ту да останете и да очекујете од државе Србије да буде овде, да остане“, рекао је Вулин.

Вулин, који је бивши директор Канцеларије за Косово и Метохију, је пре него што је постао почасни грађанин Витине проглашен и за почасног грађанина општина Косовска Митровица и Лепосавић.

Свечаности у Дому културе у Клокоту поред грађана и руководства ове општине присуствовали су градоначелници српских општина из Косовског поморавља, начелник Косовскопоморавског округа Срђан Митровић.

Присутни су били и Кумуцеас Георгиос члан сталне Мисије ОЕБС-а из Грчке који такође проглашен почасним грађанином Витине и почасни председник Националног савета Грка Србије Христос Алексопулос који добио специјалну плакету.

Захвалнице су добили и Братислав Југовић, Слободанка Милијавчевић и Бранка Гајић иначе сви блиски Вулинови сарадници.

(Танјуг)