Двојица српских младића рањена у северном делу Косовске Митровице, пуцано на возило ткзв. Косовске полиције

kosovska-policija

Косовска Митровица — Двојица младића српске националности повређена су ноћас у пуцњави у северном делу Косовске Митровице.

 

Рањени младићи су збринути су у здравственом центру у том граду и нису животно угрожени.

Такозвани заменик регионалног директора косовске полиције Бесим Хоти изјавио је Танјугу да се инцидент догодио нешто после један сат иза поноћи испред једног од локала у овом граду.

Полиција трага за једном особом за коју претпоставља да је користила ватрено оружје и нанеле повреде двојици младића.

„Не знамо тренутно мотив напада, а у локалу испред којег је дошло до пуцањаве налазило се око 70 гостију“, казао је Хоти.

Дежурни ортопед у митровичкој болници доктор Љубомир Јакшић изјавио је Танјугу да су током ноћи примили два пацијента који су имали повреде нанете ватреним оружјем – један пацијент С.М. (26) оперисан је током ноћи и има устрелну повреду десног стопала и налази се на одељењу интензивне неге.

Његово стање је стабилно, рекао је Јакшић додајући да је други пацијент Т.П. (24) повређен рикошетом и да је смештен на одељење ортопедије, као и да је у стабилном је стању.

На овај начин је настављена серија инцидената у Косовској Митровици која је отпочела прошле недеље, када је један седамнаестогодишњак српске националности повређен у близини главног ибарског моста.

Након овог инцидента непознати нападачи пуцали су око 2ч на возило Косовске полиције које је било паркирано испред Здравственог центра у северном делу Косовске Митровице.

 

Повређених није било, али је на возилу причињена материјална штета изјавио је митровичком Радију Контакт плус ткзв. заменик регионалног командира Косовске полиције Бесим Хоти.

На возилу је пробушена једна гума и оштећено је стакло, рекао је Хоти и нагласио да у тренутку напада у возилу није било полицајаца.

Хоти је казао да се трага за једним лицем, чији идентитет није навео, а који је осумњичен за ово кривично дело.

На овај начин је настављена серија инцидената у Косовској Митровици која је отпочела прошле недеље, када је један седамнаестогодишњак српске националности повређен у близини главног ибарског моста.

Такозвана Косовска полиција притворила двојицу Срба због нестанка 17-годишњег Албанца у Северној Митровици

Косовска Митровица — Двојица Србина притворена су због случаја нестанка 17-годишњег Албанца у Северној Митровици, јавио је вечерас локални радио Контакт плус.

 

Како преноси тај радио, позивајући се на изворе у ткзв. Косовској полицији, двојици Срба је одређен притвор до 48 сати на основу одлуке тужиоца, а везано за случај нестанка албанског тинејџера.

Двојица Срба лишени су слободе у суботу, након што је претходне ноћи ткзв. Косовској полицији пријављен нестанак младића.

Како се претпоставља, неколико Албанаца међу којима је и нестали, покушали су крађу у северном делу Митровице и приликом бекства младић је нестао.

Већ два дана трага се за њим у реци Ибар, коју претражују рониоци ткзв. Косовских безбедносних снага, који су у акцију претраге укључени одлуком Кфора, а на захтев регионалне ткзв. Косовске полиције из Митровице.

Претрага Ибра и потрага за несталим младићем биће настављена и сутра потврђено је у ткзв. Косовској полицији, када и истиче притвор двојици Срба који су лишени слободе.

(Танјуг)