Њуз.нет: Томислав Николић одликовао министре Гашића и Лончара јер су успели да спасу своје функције

николиц орден

БЕОГРAД, -Председник Србије Томислав Николић одликовао је Братислава Гашића и Златибора Лончара који су претходних дана уложили нељудске напоре и захваљујући њима успели да сачувају своје министарске позиције.

– Живимо у времену када људи лако одустају, подлежу притисцима и праве беспотребне компромисе. Златибор Лончар и Братислав Гашић су, у претходном периоду, на најбољи начин показали како се бори за себе и не одступа са свог положаја. У најтежим условима они су демонстрирали истрајност и доследност својим политичким принципима. Њихов пример представља светионик у мраку за све министре, државне функционере, а највише младе политичаре који тек почињу своје каријере, стоји у образложењу председничке одлуке о одликовањима.

Министар Златибор Лончар признаје да је мало изненађен оваквом одлуком, али да му импонује то што је председник Николић препознао труд и залагање које је уложио у акцији спашавања свог министарског положаја.

-Ја сам пре свега вршио своју људску дужност, као политичар и министар. Мислим да би то урадио сваки члан СНС-а, да се затекао на мом месту, скромно је прокоментарисао Лончар и нагласио да је почаствован одликовањем које за њега представља велику обавезу и подстрек да истраје у спашавању своје функције.

Министар Братислав Гашић је ову вест сазнао у родном Крушевцу. Он нам се јавио са наплатне рампе на ауто путу и обећао да ће нас потражити и дати изјаву чим стигне у Београд.

Бојан Савић – Њуз.нет