Имагинарни интервју са Вучићем и Дачићем (Политичка сатира)

vucic dacic intervju

После многобројних мојих упорних покушаја, успјело ми је коначно да изборим пристанак и обавим кратак интервју са Вучићем и Дачићем, под условом, да морају бити апсолутно искрени у својим одговорима на сва постављена питања.

Инервју преносим у цјелини:

Господине Вучићу, сматрам да премијер Србије мора посједовати поред патриотских осјећања и економскo-политичке визије да би могао успјешно да води своју земљу. Како сте могли баш Ви постати премијер, пошто немате такве особине ?!

– “Па, искористио сам избор Николића за председника, и наивност грађана Србије да би се лажним обећањима које сам пласирао устоличио са својом странком на власт.  У Србији није никакав проблем да незналица, или како то народ лепо каже буздован, постане вођа земље”.

Шта Ви г. Дачићу мислите о овом ставу вашег шефа?

– “Слажем се са г. Вучићем , и ја сам доказао у своје време када сам постао премијер да је то лако изводљиво ”.

Већина српске јавности вас оптужује да сте западни полтрони, јер извршавате све наредбе које долазе из Брисела и Вашингтона. Да ли то потврђујете?

Вучић: “Тачно је! Ја лудо обожавам моћ и власт, можда више него Борис Тадић. Да бих могао дуго опстати на власти морам покорно да слушам све што ми се нареди..

Какву личну корист имате још од тога ?

– “Власт је моћ, а моћ доноси новац и славу, осим тога много ме хвале и непрекидно тапшу по раменима, то ми је од свега највеће задовољство“.

Дачић: ”И са овим се у потпуности слажем са г. Вучићем. Једина разлика је у томе да сам ја због Тачијевог силног тапшања по мојим раменима у Бриселу морао да ушијем на сва своја одела металне плочице испод раменица. Боле ме бре рамена од пљескања, уби ме човек његовим ручердама”.

Господине Вучићу, зашто правите дугу паузу између ионако неразумљивих двосмислених реченица када изваљујете, извињавам се, изјављујете на пресе конференцијама за медије?

– “Морам да пазим да ми не излети нека неповољна истина, а уједно се присећам Блерових савета шта треба да кажем”.

Апропо Блер, зашто сте га узели за савјетника с обзиром на његову главну улогу у злочиначком бомбардовању и разарању Србије?

Вучић: “Господин Блер у оно време није стигао да заврши све до краја што је са својим савезницима започео, сада то радимо на модеран начин, – наливпером“.

Молим, јесам ли Вас добро разумио, рекосте наливпером?

Дачић: “ Да, да, наливпером. Потрошили смо десетине литара тинте потписујући разне по Србију штетне уговоре. Брисел и Вашингтон су веома задовљни нашим радом. што нас чини веома срећним. Најсрећнији смо били када су недавно сви у влади добили од НАТО-а на поклон нова најмодернија наливпера”.

Зашто је Србија толико важна за НАТО ?

Вучић: “Да покори Србина и обузда русофиле у њој, и затвори врата према Русији.

Зашто је дошло до мимоилажења у неким ставовима, између вас и предсједника Николића?

Вучић: “ Тома балансира Србију између Русије и Запада, Запад нам трља уши због његовог нагињања према Русији, а Дачић и ја до Томиних ушију не можемо још да дођемо.

Када ће по вашем мишљењу Србија приступити Европској унији?

Дачић: “ Па, ја сам већ изјавио пре пар дана да Србија,, и када би признала Косово, не би била у ЕУ, зато што ће увек постојати неки нови услови.

Вучић: “Када будемо испунили до краја све услове и уцене Запада, онда нема више потребе да Србија улази у ЕУ. Србија ће у међувремену постати колонија Еврпскe уније, то је онда скоро исто, као да је и њена чланица”.

Господине Вучићу, обећали сте грађанима Србије скори економски бољитак. Хоћете ли са тим обећањем одржати макар једну своју задату ријеч?

– “Кад сам споњиао бољитак мислио сам у ствари на босиљак, чај за смирење”.

 

Хвала вам господо што сте издвојили вријеме за овај интервју. Бог нек је с вама.

Вучић: “Бог стари”.

Нисам вас поздравио са том хрватском крилатицом, него сам вам по српски пожелио да буде Бог с вама.

Вучић: “ А, тако. ..Не, не, Бог је одавно дигао руке од нас.

Ипак хвала.

 

Драган Ђоговић

djogovic

О аутору:

Драган Ђоговић је бизнисмен, уметник, публициста, хуманитарац и активиста.

Рођен у Сарајеву, српски држављанин. Живи од своје ране младости у дијаспори.