Еди Рама: Албанија и Косово ће се ујединити на „класичан начин“

hasim-taci-edi-rama

Приштина — Премијер Албаније упозорио је да ће се његова држава и Косово ујединити на класичан начин уколико ЕУ не буде отворила путеве за интеграцију Косова.

 

У заједничком интервјуу са такозваним замеником премијера и министром спољних послова Косова Хашимом Тачијем за приштинску телевизију Клан Косова, Рама је рекао да уједињење Косова и Албаније има две алтернативе и да све зависи од ЕУ.

Прво је уједињење у Европској унији, међутим ако ЕУ настави да затвара врата интеграцији Косова, онда ће „две земље бити принуђене да се уједине на класичан начин“, рекао је албански премијер.

Рама је рекао да се „две земље заузимају за уједињење кроз чланство у Европској унији“.

Тачи је рекао да Рамине речи нису претња Европској унији, већ да је реч о реалности која се може остварити у будућности и која може бити резултат изолације Косова из ЕУ.

Рама је поновио да је срамота за ЕУ што се не завршава процес либерализације виза за грађане Косова који једини немају те олакшице у региону.

Тачи је казао да је Косово већ остварило све обавезе које има за либерализацију виза.

(Бета)

Александар Вучић: Обећавам премијеру Рами да се Косово и Албанија никада неће ујединити

Београд — Премијер Србије Александар Вучић поручио је да се Косово и Албанија никада неће ујединити, реагујући тако на изјаву албанског премијера Едија Раме.

„Обећавам премијеру Рами да се Косово и Албанија, како он каже, на класичан начин никада неће ујединити! Молим албанске лидере да престану са даљим изазивањем нестабилности у региону!“, написао је Вучић на свом Твитер налогу.

(Танјуг)