Александар Вулин: „Србија верује Вучићу, ја му верујем“

Aleksandar-Vulin3

Београд — Министар за рад Александар Вулин је изјавио да верује да ће председник владе Александар Вучић донети најбољу одлуку што се тиче реконструкције владе.

 

„Србија верује овој коалицији, Србија верује Вучићу, ја му верујем и као пријатељу и као политичком савезнику и некоме ко је ову коалицију довео на овај ниво поверења грађана. Верујем да ће донети најбољу одлуку када то буде било, уопште немам очекуивања, не размишљам о томе и како одлучи председник владе тако ће и бити“, рекао је Вулин за РТВ Пинк.

Он је додао да је колиција која чини владу чврста „и да се бори свих ових година за Србију о којој сањамо, као и да је тешко, да ће бити тешко, али да ће се и даље борити за бољу Србију“.

На питање да ли је реално да се плате и пензије повећају до краја године, Вулин је казао да је премијер Вучић рекао да ће се борити са ММФ-ом за то и да се терет кризе другачије распореди.

„То није мој ресор, ја не могу да говрим о томе, али као члан владе могу да кажем да ће се премијер борити за сагласнст ММФ-а да ако наставимо овим темпом, штедимо, привреда настави да расте, незапосленост настави да се смањује имаћемо количину новца коју ћемо моћи другачије да распоредимо“, казао је Вулин.

Он је навео и да ли ћемо се изборити са сивом економијом зависи само од нас.

Инспекцја рада у оквиру његовог министарства прошлог месеца имала је 3. 325 контрола, а да је инспектора само 250, рекао је Вулин и додао да инспектори сада обављају неуопоредиво више контрола него раније.

„То су ствари које доносе конкретне резултате, као и да мере штедње почну да функционошу. Циљ је да оздравимо привреду да би се живело боље“, рекао је Вулин.

Коментаришући јучерашњи састанак са представницом ОЕБС-а за слободу медија Дуњом Мијатовић, Вулин је навео да је она рекла да критике које су јој раније „стављене уста“ нису тачне, и да их није изговорила, али да то није битна вест, јер би, како каже, новине би морале да демантују саме себе.

„Када имате било какву критику, а да се може протумачити као нешто негативно за ову земљу, онда је то велика вест. Да је јуче рекла нешто лоше, упутила критику, то би завредело већу пажњу“, рекао је Вулин.

Он је подсетио да је Мијатовић поздравила и доношење медијских закона, али да ни то није завресело већу пажњу јавности.

Вулин је казао да је то добар пример да се види како функционишу медији у Србији и да нема цензуре.

„Погледајте само ви данас на свакој телевизји, имате емисију која служи да се искључиво бави Александром Вучићем и његовом породицом, или неким од његових најближих сарадника“, рекао је Вулин.

Он је најавио и доношење закона закона о безбедности на раду.

Како је казао, у тој области постоје казнене одредбе, али је важно и радити на превентиви.

Вулин је најавио и доношење закона о запосљавању наших радника у иностранству којим ће се прецизније регулисати обавезе.

Према његовим речима, циљ је да се смањи незапосленост међу младима у Србији која сада износи 27 одсто и да је један од разлога за то недостатак искуства.

Вулин је казао да су у многим областима потписани колективни уговори и позвао и послодавце у приватном сектору да где год могу закључе уговоре са синдикатима јер је добро за њих.

(Танјуг)