Српска листа Црне Горе – Подржимо сјутра Русију на фудбалској утакмици са репрезентацијом Црне Горе

srpska lista

САОПШТЕЊЕ СРПСКЕ ЛИСТЕ
Подгорица, 26. март 2015. године

Српска листа позива чланове свог страначког подмлатка и навијаче „Будућности“, „Црвене звезде“ и „Партизана“ из Подгорице и других градова да подрже Русију током сјутрашње фудбалске утакмице са репрезентацијом Црне Горе.

Медијска блокада којој је Српска листа изложена у Црној Гори вјероватно ће подстаћи све медије у држави да бојкотују наш позив, али ми апелујемо на српске и руске медијске куће да промовишу нашу акцију. Увјерени смо да су емоције Срба у Подгорици на страни репрезентације Руске федерације.

Црна Гора нас је понизила и дискриминисала у сваком погледу и немамо никакав разлог да навијамо за репрезентацију земље која срља у НАТО пакт и Европску унију.

Наши разлози јесу, између осталог и политички, и то не кријемо. Али су они, такође, скопчани и са нашом безусловном подршком великој православној заштитници Русији.

45596_vest_rusija-vesti-vostok

Они малобројни међу Србима који ће навијати за црногорску репрезентацију на тај начин прихватају „концепт државног патриотизма“ по коме треба подржати оне у власти и опозицији који чине све да забетонирају свијест по којој је природно да навијамо и за оне против којих навија већина Срба.

Ми смо мањи дио десетомилионског корпуса Срба на Балкану и увијек ћемо бити са својим народом који је против НАТО-а и Европске уније, а свим срцем за моћно сунце на Истоку – пробуђену Русију!