Смехотрес у српској дијаспори – Невиђена бламажа неозбиљне и некомпетентне српске власти због непостојеће “Црне руке”

vucic bler crna ruka

Да Србија има марионетску неспособну власт која својом погрешном политиком води њене грађане у понор, многима је одавно јасно, и о томе сам већ неколико пута писао, али да показавши право лице своје неозбиљности од једног психички растројеног обичног безначајног фејсбук лупетара праве “терористу број један”, запањило је чак и све оне који су навикли на свакојака животна куриозна чуда.

О чему се уопште ради?

Поента: Такозвана организација „Црна рука“ објавила је на свом Фејсбук профилу да организује „јавни лов“ на премијера Вучића…

Гле чуда невиђеног, – одмах је алармирана узбуна у српској влади која је очигледно сва успаничена наложила одјељењу за високотехнолошки криминал да се “терористи“ идентификују и предузму одговарајуће заштитне мјере.

Сваком искусном криминологу било би потребно максимално двадесетак минута да истрагом утврди да се овде иза ове претње ради о једном апсолутно безначајном и безопасном растројеном мученику идивидуалцу по имену “Горан Владе Керкез“, рођеном Бањалучанину, аустријског држављанства, настањеног у Салцубргу, Аустрија, који је “претње“ упућене шефу српске владе поставио преко свог фејсбук профила на профил Радомира Почуче, некадашњег водитељуа ТВ Пинк, а који је као добровољац на ратишту у Украјини ухапшен 17. марта.

Умјесто да се претње мирно и професионално прате и контролишу као што се то ради у цијелом цивилизованом свијету, док се не утврди прави степен озбиљности, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић сав усплахирен због “угрожавања безбједности “ његовог шефа Александра Вучића, на основу једног баналног постављеног фејсбук статуса, хитно је реаговао обавјестивши аустријске колеге о овом случају, а домаће конролисане медије дигао на ноге, да би цијелу ову ствар презентирао правећи од мушице огромног међеда.

Шта рећи на ово… ? Ништа друго, него бламажа српске власти до костију.

Док овај случај испуњава насловне странице контролисаних српских медија придавајући му велики озбиљан значај, српска дијаспора, па чак и аустријска полиција тресу се од смијеха.

Разјашњење:

Тај извјесни Горан Владе Керкез, јадничак, неслућени виновник цијелог овог случаја, од којег српске власти праве терористу број један, сврставајући га у главног припадника непостојеће терористичке организације “Црна рука“, а који се чак већ неколико година по његовој жељи налази и на мојој листи фејсбук-пријатеља, усамљени је интернет – активиста људских права, на типично њему својствен неспретан и неадекватан начин, жељан пажње јавности.

Његове судски покренуте кривичне тужбе против аустријских и неких других западних лидера због њихове улоге у злочиинима над човјечанставом у грађанском рату еx Југославије, оптерећивале су аустријску судску администрацију која је на све те његове тужбе реаговала по брзом кратком поступку одбацујући их као неосноване.

Аустријској полицијској управи је одавно кристално јасно да је Горан Владе Керкез обичан прост човјек, мало растројеног психичког стања и за друштво потпуно безопасна особа којa дјелимично живи у свом виртуалном свијету.

Када овако неозбиљно и дилетантски српска влада анализира потенцијалну опасност која прети шефу владе, можемо само замислити са каквом озбиљношћу и професионализмом је анализирала европску интеграцију Србије.

Жалосна је чињеница да српска влада не престаје са продукцијом несхватљивих поступака.

Стога, једно знатижељно питање које ми је јуче поставио у нашем пријатељском приватном разговору један Нијемац из политичког миљеа, а које гласи: „Sind alle in der serbischen Regierung so albern wie Herr Vučić, што у превуду на српски језик значи: „Јесу ли сви у српској влади тако блесави као г. Вучић“, – преносим даље јавности на дискусионо разматрање.

Драган Ђоговић

djogovic

О аутору:

Драган Ђоговић је бизнисмен, уметник, публициста, хуманитарац и активиста.

Рођен у Сарајеву, српски држављанин. Живи од своје ране младости у дијаспори.