Ново вријеђање НАТО жртава: Убице дјеце промовишу као заштитнике

Bilbord NATO NK Ново вријеђање НАТО жртава: Убице дјеце промовишу као заштитнике

У сусрет обиљежавању годишњице НАТО агресију на Савезну Републику Југославију, протагонисти уласка Црне Горе у тај војни савез потрудили су се да још једном увриједе и омаловаже жртве бомбардовања.

Тако су широм Црне Горе посијани билбодри са натписом „Партнерство за сигурну Црну Гору“ уз слику насмијане породице на окупу, што представља ново вријеђање жртава страдалих од бомби Сјеверноатланске алијансе.

Док породице невино погинулих и мировне организације пале свијеће и обиљежавају годишњицу страдања од НАТО бомби, дотле пропагандисти ове војне алијансе на све начине промовишу убице наше дјеце.

Bilbord NATO NK 02 Ново вријеђање НАТО жртава: Убице дјеце промовишу као заштитнике

Да већина грађана не насједа на НАТО пропаганду показује и то да је, рецимо, у Никшићу брзо стигао одговор на срамне билборде, на које је бачена фарба и на тај начин, колико-толико, скинута тамна мрља са образа Црне Горе.

Подсјећамо, сјутра се навршава 16 година од НАТО агресије на СРЈ, а за бројне невине жртве, међу којима велики број цивила и дјеце, као и за разарање цивилних објеката школа, болница, до данас није нико одговарао, нити је отворено питање одговорности.

anti nato Ново вријеђање НАТО жртава: Убице дјеце промовишу као заштитнике

Од НАТО бомби у Црној Гори је страдало 10 особа, међу којима и троје дјеце. Укупни крвави епилог НАТО бомбардовања СРЈ био је око 2.000 угашених живота.

Свакако 30. април остаће упамћен као један од најкрвавијих датума у новијој историји Црне Горе. Тада је бомбардовано Мурино, а страдало је шест невиних цивила, међу којима троје дјеце

Живот су изгубили четрнаестогодишњи Мирослав Кнежевић, тринаестогодишња Оливера Максимовић и десетогодишња Јулија Брудар. У нападу су страдали и Вукић Вулетић (1953), Милка Кочановић (1930) и Манојло Коматина (1927).

nato4 Ново вријеђање НАТО жртава: Убице дјеце промовишу као заштитнике

Док њихове породице и дан данас оплакују своје најмилије, дотле агитатори за НАТО прећуткују тај злочин и чак промовишу НАТО као заштитника срећне породице, што представља нечувену безочност и лицемјерни цинизам.

Промотери НАТО-а покушавају и да представе тај војни савез као сигурност за Црну Гору, а за ту намјену снимили су и спот, док се бициклима возе по Подгорици, носећи притом НАТО кишобране. Заборављајући притом на оне који су убијени од кише НАТО бомби.

ИН4С