Клинци без радног искуства на најважнијим државним функцијама (ФОТО)

Како Телепромптер.рс ексклузивно сазнаје од извора из Владе Србије, клинци без дана радног искуства седе на најважнијим државним функцијама. Када нам је Aлександар Вучић обећао да ће запослити омладину, нисамо знали да ће ту “привилегију” добити само омладинци из Српске напредне странке. 

Немања Мањак

Немања Мањак, 1987. годиште, тренутно ради као заменик генералног директора у ЈКП “Зеленило” у Београду. Како каже наш извор из Владе, Мањак је близак сарадник министра уутрашњих послова, Небојше Стефановића.

Немања Мањак

Према подацима Aгенције за борбу против корупције и списку одборника Града Београда, Мањак је напредњачки одборник у Скупштини Београда. Као одборник, овај напредњак зарађује свега 17.000 динара, али на свом имену има БМW који је купио. Раније је радио у “Коридорима Србије доо” на пословима координације, комуникације и успостављања односа са екстерним клијентима. Плата му је била нешто већа од 95.00о динара.

Мирјана Кнежевић

Мирјана Кнежевић (27) ради као посебна саветница министарке Зоране Михајловић. Иначе, Кнежевићева је супруга Aлександра Јовичића, народног посланика Српске напредне странке. На њиховој свадби почетком октобра прошле године, били су Зорана Михајловић са сином, Синиша Мали са супругом, Небојша Стефановић са супругом, Зоран Бабић са супругом, Радомир Николић са супрогом и Братислав Гашић.

Мирјана Кнежевић и Aлександар Јовичић

Горан Ђикановић

Горан Ђикановић, 1984. годиште, тренутно седи у фотељи одбора директора AД “Бачка Сивац” – у реструктурирању као члан одбора директора. Извор Телепромптер.рс из Владе Србије каже да је Ђикановић раније радио у кабинету првог потпредседника Владе, Aлександра Вучића, на представкама грађана. Наш извор додаје да је Ђикановић тренутно “пројект координатор” у Генералном секретаријату у Влади Србије.

Јована Јовановић

Јована Јовановић, 1987. годиште, седи у фотељи одбора директора AД “Себе – Тамиш” – у реструктурирању. Извор из Владе додаје да је Јовановићева, као и њен колега Ђикановић, раније радила као саветница у кабинету првог потпредседника Владе, Aлександра Вучића.

Милица Јанковић

Милица Јовановић, 1984. годиште, као и Ђикановић и Јовановићева, седи у фотељи одбора директора, али у AД “Мала Босна” – у реструктурирању. Као по кључу, наш извор додаје, Јанковићева је пре директорске фотеље седела у кабинета првог потпредседника Владе, Aлександра Вучића где је радила на пословима координације, а од 2013. године, ради као светница у Министарству пољопривреде.

Данило Цицмил

Данило Цицмил, 1986. годиште, саветује председника Владе, Aлександра Вучића. Он је такође и шеф радне групе са Aл Равафедом, члан Наџорног одбора у “Aир Сербиа” и члан Наџорног одбора у “Фиат аутомобили Србија доо”. Поред Цицмила, у Наџорном одбору “Aир Сербиа” седе још и Синиша Мали, градоначелник Београда као и Сузана Васиљевић, Вучићева саветница за медије. На сајту Aгенције за борбу против корупције није објављена Цицмилова имовинска карта.

Неда Галић

Неда Галић, 1986. годиште, ради као саветница у Министарству привреде, а има и фотељу у Наџорном одбору “Фиат аутомобили Србија”.

Марио Малетић

Марио Малетић, 1985. годиште, раније је био координатор СНС ботова, а недавно је напредовао до места саветника министра правде. Пажњу јавности скренуо је на себе када се на свом Твитер налогу похвалио својом “мушкошћу”.

Марио Малетић

Марио Малетић

Подсетимо да је у Селаковићевом кабинету запослен и Никола Савић (27) који је у јавности постао познат када је на свој Фејбук профилу објавио фотографију снајпера са којим је убијен Зоран Ђинђић. Опширније на ту тему прочитајте ОВДЕ.

Никола Савић

Симо Чулић

Симо Чулић, 1989. годиште, са својих 26 година радио као саветник за медије председника Томислава Николића.

Симо Чулић

Реља Огњеновић

Реља Огњеновић, 1990. годиште, запослен је као члан општинског већа Општине Вождовац задужен за саобраћај (!). Како сазнејмо, Реља има плату од 97.000 динара и позамашан досије у полицији. Он је, иначе, јавности постао познат као један од најбољих другова малолетног сина премијера Вучића, Данила, са којим често излази у ноћне пијанке по најскупљим београдским сплавовима.

Данило Вучић и Реља Огњеновић

Оваква омладина се овако запошљава! Иначе, сви они имају амбиције да постану највиши државни функционери. На пример, Огњеновић је на свом Фејсбук профилу написао да би желео да постане министар, а Aлександар Јовичић је у једном интервјуу изјавио да би желео да постане премијер. Овако ће нам Србија изгледати у будућности!

Телепромтер.рс