Зорана Михајловић: Да ми треба, купила бих стан у „Београду на води“

Zorana-Mihajlovic-Milanovic

Потпредседница Владе и министарка инфраструктуре, саобраћаја и грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је да ради најбоље што може и да не размишља о томе да ли ће и након промена у кабинету премијера Александра Вучића и даље бити на челу тог ресора.

 

– Нагледала сам се свакаквих сценарија у медијима. Радим најбоље што могу. Не размишљам о смени, али се слажем да човек који води тим бира људе са којима ради. Много је околности и фактора који утичу да некога имате у тиму. А себе сматрам делом Вучићевог тима – казала је Михајловићева у интервјуу за нови број НИН-а.

Она је, такође, рекла да не види опозицију у реконструисаној влади, јер је највећи део изгубио кредибилитет.

– Тадић није спровео реформе док је био председник државе, није реформисао ни своју странку већ је основао нову. Могу да разумем и да се појединци из опозиције нуде у жељи да буду на власти, али неки од њих нису прешли ни цензус“ – казала је Михајловић.

На питање да ли је сагласна са премијером, који као граничну годину за спровођење реформи и бољитак узима 2017, Михајловић каже: „И 2016. неке ствари изгледаће потпуно другачије. Неће проћи много година у чекању бољег живота. Или ћемо га имати или ми (СНС) нећемо бити ту, већ неко други“.

Потпредседница Владе каже да ни она није суперзадовољна, али да види да постоје одређени искораци

– Није тачно да се ништа није променило и да никад није било горе. Једноставно то није истина. Али ствари се не мењају одједном. Да не говорим о факторима на које нисмо имали никакав утицај, као што су катастрофалне поплаве. То су озбиљни удари на комплетну економију – навела је Михајловић.

Слаже се, каже, да се не може у недоглед обећавати да ће једног дана бити боље.

– Слажем се, али не мислим да тражимо бесконачно стрпљење. Говорим о отежавајућим околностима, али, без обзира на то, закони који су чекали десет година су сада аранжмани о којима је претходна влада размишљала, али их није реализовала – реализовани су сада, реформе о којима смо разговарали десет година сада су некако покренуте – казала је Михајловић.

Поводом почетка пријављивања заинтересованих за куповину станова у комплексу Београд на води, Михајловић каже да би и она купила стан на том месту, али да јој није потребан јер га већ има.

Објаснила је да лекс специјалис о Београду на води није закон за једног инвеститора већ за један пројекат.

– Такви закони су потребни да би се брже завршиле процедуре. Имамо ненормално дуге процедуре, од експрорпијације, па на даље. Пројекати често стоје због проблема са дозволама, експропријацијом и то знатно продужава време за доношења закона – рекла је министарка.

Истакла да је оно о чему нико не размишља када критикује овај пројекат је шта он значи за грађевинску индустрије Србије.

– Српске фирме ће градити Београд на води, ми ћемо и експлоатисати оно што буде саграђено. Ја то гледам с те стране – рекла је Михајловић и додала да не постоји ништа важније од покретања грађевинске индустрије, а тренутно је, каже, она на ногама.

Прича о председничкој кандидатури ми је озбиљно нашкодила

Министарка Михајовић је негирала да има амбиције да се кандидује за председника Републике.

„Мислим да се прича око моје наводне кандидатуре озбиљно спиновала. Ја сам потпредседник странке и да ли заиста верујете да би било који потпредседник било које странке изашао с том причом, а да  претходно о томе није било  говора у самој партији? То је ствар која ми је озбиљно нашкодила, иако нисам ни размишљала на ту тему“, казала је Зорана Михајловић у интервјуу за нови број НИН-а.

(Танјуг)