Њуз.нет: Александар Вучић – Дошли смо до оног тренутка када буквално могу да изјавим било шта без икаквих последица

Здраво свима,

Осећам да је првих годину дана ове фазе моје владавине прави тренутак да са вама поделим лепу вест.

Наиме, већ дуже време осећам да се ближи овај моменат али од пре неки дан сам сигуран: коначно смо дошли до тог момента у мојој владавини када могу да изјавим било шта – али буквално било шта – и да то нема никакве последице по мене и моју диктатуру. Можда сте приметили да сам рекао „диктатуру“ у претходној реченици, али то је само зато што апсолутно нема потребе да пазим шта причам. Некада сам морао да бирам речи како се ви, моји поданици не бисте узбудили и побунили, али та времена су, колико видим, прошла.

Неки народ који је мало мање убијен у појам од вас би вероватно реаговао на неке моје изјаве или поступке тако што би захтевао моју одговорност, смену или би изашао на улице и протестовао, али срећом, ви одавно нисте тај народ.

Чак и када бих, на пример, сада одржао конференцију за штампу и на њој рекао да преузимам одговорност за све лоше што се дешава у земљи, ви бисте и то прогутали. Заправо, мислим да ћу то и да урадим. Ево, преузимам одговорност за све. И шта ми можете? Тако сам и мислио.

Признајем да ми је требало нешто више времена него што сам мислио да вас потпуно слудим, изманипулишем и на све начине исцрпим толико да више немате ни снаге ни воље да реагујете на моје, у најмању руку забрињавајуће потезе. Искрено, некада би ми се учинило да је то немогуће, и да ћете после неке од мојих многих изјава реаговати и изразити незадовољство тиме што ћете ме збацити са власти, али не. Ипак се ништа није десило, ма колико да сам тестирао границе вашег стрпљења својим, благо речено дискутабилним поступцима. Али сада када смо коначно ту где јесмо, и када је сасвим јасно да дужина моје владавине зависи искључиво од моје добре воље, сада коначно могу мало да се опустим и дам себи мало одушка.

Надам се да сте спремни за ово што следи, јер подсећам вас да је ово тек почетак. Пред нама је још много, много година заједничког живота где ја радим шта год хоћу а ви то морате да гледате и трпите. Јер, да се не лажемо, и ја знам, а и ви врло добро знате да могу да кажем било шта, а да ви нећете урадити баш ништа по том питању.

Желим вам пријатан остатак живота у мојој земљи,

Ваш А.В

(Њуз.нет)