Полили министра водом (ВИДЕО)

????????????????????????????????

Челници два синдиката који су у штрајку и министар просвете Срђан Вербић, данас нису постигли договор о захтевима просветних радника, па ће протест у школама, који улази у пет месец, бити настављен.

Вербић је на састанку са председником Уније синдиката просветних радника Драганом Матијевићем и потпредседником Синдиката радника у просвети Србије Милорадом Aнтићем, рекао да због аранжмана са ММФ-ом не може да се изађе у сусрет просветним радницима који траже бољи материјални положај.

„Влада то не може да обећа због аранжмана са ММФ и Министарство просвете нема тај новац у буџету“, рекао је Вербић и навео да нема овлашћење да тако нешто потпише.

Матијевић и Aнтић поново су затражили гаранције и прецизне датуме када ће и на који начин влада исплатити једну плату.

Чланови два синдиката образовања кренули су нешто после поднева у протестну шетњу под називом „Просвето, време је“, од Народне скупштине до владе и Министарства просвете, незадовољни материјалним положајем и стањем у образовању.

Полили министра водом

Како јавља репортер Н1 са лица места, просветни радницу су раније полили министра Вербића водом кадаје улазио у Министарство. Они су  га извиждали и скандирајући тражили његову оставку.

Челници синдиката су изразили жаљење због инцидента у коме је водом поливен министар Вербић, који је, на констатацију да су међу штрајкачима све добри наставници, упитао „како ли поливају водом они који нису добри наставници“.

Протестују Унија синдиката просветнх радника Србије и Синдикат радника у просвети Србије и њихови чланови данас не држе часове.

То је трећи излазак просветара на улице за четири месеца штрајка, а министар Срђан Вербић, чију оставку траже, упозорио их је да би могли да остану без дела зараде. Премијер Aлександар Вучић је рекао да разуме просветне раднике али да не зна како да им помогне.

Извор: Н1 инфо

Пре поласка у шетњу челници та два синдиката предали су писмо представницима скупштинског Одбора за образовање за захтевом да се омогући сазивање ванредне седнице парламента на којој би једина тачка дневног реда била посвећена стању у образовању.

Потпредседник СРПС Милорад Aнтић рекао је Тањугу пре почетка протестне шетење да ће просветари досадашњим захтевима придружити и нови – оставку министра Вербића.

Нема договора: Штрајк просветних радника се наставља
Извор: Тањуг/Немања Јовановић

Да ли ће просветни радници заиста остати без дела зараде, како је најављено, знаће се највероватније већ у петак, када треба да добију други део плате.

Штрајкачи су носили транспаренте „Рушење просвете, Србија без будућности“, „Разочарани, гладни и издани Србије“, „Дајте паре да вас описмено“, „Нула динара – припреме за такмичења…“. Просветари су већ излазили на улице и тргове, како у Београду тако и у унутрашњости, крајем децембра прошле и крајем јануара ове године.

Нема договора: Штрајк просветних радника се наставља
Извор: Танјуг/Срђан Илић