Камерон запретио Русији „огромном економском моћи“ Запада

david-cameron

Русији су потребне Европска унија и САД, које заједно имају огромну економску моћ, изјавио је премијер Велике Британије Дејвид Камерон.

„Ја не мислим да постоји војно решење“, изјавио је он, говорећи о кризи у односима између Запада и Русије. „Али постоји економска криза. Она се, грубо говорећи, састоји у томе што ЕУ и САД заједно имају огромну економску моћ. Русији смо ми потребни више, него она нама. Зато треба да учинимо да моћ наших економских односа буде искоришћена у том смислу.“

Камерон је поновио свој став који се своди на то да „не постоји контрадикторност“ између одржавања активних односа са Москвом у циљу разматрања важних међународних питања и „оштрог приступа и санкција“ због украјинске кризе, преноси агенција ТАСС.

У случај да Русија настави своју садашњу политику према Украјини, она „не треба да очекује повољности које доноси припадност свету 21. века са тачке гледишта слободне трговине, размене информација и идеја“, сматра британски премијер.

Камерон је изјавио да би хтео да остане посланик, ако изгуби предстојеће изборе 7. маја. Премијер је такође додао да „воли државну службу“ и да се нада да ће гласачи гласати тако да може да он може да остане у парламенту.

Руска Реч