Како нас лажу режимски медији: Болесна беба стигла хеликоптером у Београд! (Фото)

(Фото: Принтскрип)
(Фото: Принтскрип)

Београд – Србија је јуче читав дан буквално провела на ногама. Спиноване су великом брзином вести о киднаповању детета из наручја мајке у Београду, па затим хапшењу отмичара у Шимановцима. Наш портал се јуче није бавио објављивањем и праћењем те вести јер нам је читава прича била страховито нелогична. Да неко у по бела дана у сред Београда отме дете а онда се да у бег у аутомобилу са страним таблицама нама је звучала као намештаљка и медијски спин па зато нисмо објавили и пратили ту вест. Можда смо погрешили а можда и нисмо. Углавном двогодишња девојчица која је отета враћена је својим родитељима.

mediji-beba-lazi-790x593

Одмах после враћања те киднапове девојчице њеним родитељима, Србија је запљуснута новом вешћу чији је главни актер било дете тј. беба. Беба из Новог Пазара са дисајним проблемима није могла да се довезе санитетом до Београда због одрона који је затворио Ибарску магистралу па су се у акцију спасавања тог детета укључила и војска са хеликоптером. Обавештавани смо у таласима вести да је беба на путу за Београд да би потом до нас стигла и вест да је беба безбедно слетела у Београд и да је санитетским возилом упућена на Институт за мајку и дете.

политика-вест-1024x609

Међутим та вест коју је пласирала агенција Бета била је најобичнија лаж и манипулација.

Несрећна беба никада није стигла до Института за мајку и дете. Војни хеликоптер којим је превожена за Београд срушио се у близини Сурчина. Још не знамо зашто али наводе се два незванична разлога. Проблеми са метео условима и нестанак горива који су довели до пада хеликоптера.

ртв-лаж-1024x646

Оно што је ову несрећу у којој је изгубљено седам живота направило још тежом је жестока манипулација режимских медија који су сви до једног и по команди пренели вест да је несрећна беба безбедно стигла у Београд. Вест коју је пласирала Бета пренели су сви режимски медији. Ти режимски медији су после пада хеликоптера и трагичне несреће сви до једног променили наслове и текст вести коју су претходно пласирали у јавност. Оно што нису мењали били су урл страница на којима је та вест објављена објављена а које можете погладати у нашој фото галерији.

ртс-лаж1-1024x699

Захтевамо од агенције Бета јавно извињење грађанима Србији због дезинформације коју су пласирали у јавност. Од осталих режимских редакција које су ту вест објавиле исто тако захтевамо извињење и објашњење како је дошло до објављивања лажне вести. Уколико до тог извињења грађанима Србије не дође не дође ангажоваћемо адвокате и поднећемо кривичне пријаве тужилаштву против агенције Бета и свих осталих редакција које су њихову лажну вест пренеле.

ртс-урл-1024x686

Спинови режимских медија који се играју емоцијама читаве нације нису у Србији никакво изненађење и читава прича је управо део медијског и маркетиншког палана саветника премијера Вучића, Тонија Блера. Сви који се баве маркетингом и односима са јавношћу знају веома добро да је јавност веома лако дићи на ноге када су деца актери дешавања и да вести у којима су актери деца веома успешно могу покрити оне вести које би режим у том тренутку уклонио са насловних страна медија. Као што је јуче била вест о почетку блокада и протестних вожња које су започели сточари због неспособности владе да организује откуп и продају свиња и да спречи енорман увоз млека из ЕУ који ће сасвим сигурно уништити оно мало млекарске индустрије која је остала у Србији.

10424321_772167062866611_4966235848207484718_n

Оно што је најважније у читавој овој тужној причи је чињеница да је сада веома пластично могуће видети на шта су све режимски медији спремни. Они се не либе ни од подметања лажних вести и пласирања истих у јавност. За то су јуче искористили страховиту несрећу како би режим на власти био приказан као спасилачки и способан да успешно делује у ванредним околностима. Ништа није даље од праве истине.

Untitled

Запитајте се исто колико се може веровати режимским медијима који се не либе ни да на наординарнији начин искористе туђу несрећу како би је спиновали у некакав успех владајуће касте и режима.

Видећемо и да ли ће се овим поводом огласити новинарска удружења НУНС и УНС која су јуче била тако гласна у одбрани права једног трећег детата чије су фотографије објављене на Интернет порталу Телепромптер.

Србија данас