Амерички генерал Скејлс: Морамо ући у рат са Русијом

САД – Амерички генерал Роберт Х. Скејлс, познат по томе што је позивао на убијање Руса, изјавио је да је рат са Русијом неизбежан и да САД морају подржати Кијев у циљу повратка Крима и осталих ратом захваћених територија у оквир Украјине.

robert skejls tjub 650x405 Генерал Скејлс: Морамо ући у рат са Русијом

„Видимо да су санкције неуспешне и да нису дале резултат, а и са дипломатијом је исто. Једини начин да Кијев врати Крим у оквир Украјине, као и друге делове територије, јесте рат и ми их морамо подржати у томе.“ – каже генерал Скејлс за амерички телевизијски канал Фокс.

„Ко сада говори о Криму као делу Украјине? Нико.“ – рекао је такође Скејлс тумачећи свој став да санкције и друга средства нису зауставили „руску агресију“.

Роберт Х. Скејлс је пензионисани амерички генерал, а активан је у медијима и као предавач. Сматра се ауторитетом у војсци САД због свог богатог искуства у разним политичким и војним кризним ситуацијама.

„Једини начин да САД могу да имају утицај на развој ситуације на истоку Украјине и преокрену ствари јесте да почну да убијају Русе. Да убију толико Руса да чак ни Путинови медији не могу да прикрију повратак кући њихових војника у мртвачким сандуцима“, рекао је Скејлс пре неколико дана гостујући на “Фокс њузу“ изазвавши тако пажњу светских медија и јавности.

Правда