Како се долази до Вучића и Лончара? (АУДИО)

живић

Ако један од водећих српских професора педијатрије, уз то и помоћник директора другог по величини Клиничког центра у Србији не може да дође до премијера Вучића ни после 20 послатих писама, или до министра Лончара ни после три месеца активног контактирања, онда се поставља јасно питање, Како се долази до Вучића и Лончара?

На ово питање ме инспирисао један интервју који сам урадио са проф.др.Сашом Живићем. Професор Живић је обављао функцију помоћника директора нишког Клиничког центра и председника УО Специјалне болнице у Соко бањи. Због проблема на које је наилазио био је принудјен да решење затражи од министра Лончара, али ни после три месеца активног контактирања на све могуће званичне и незваничне адресе, др.Живић није успео да ступи у контакт са министром  Лончаром.
,, Највише што сам успео јесте да ступим у контакт са министровим шефом кабинета, али ме је Никола Пандрц уверавао да је министар јако заузет, и да не може да се додје до њега.Наводим да су разлози мог контакта са министром били искључиво везани за последње проблеме у систему здравства,, истиче проф.др.Саша Живић.

Слична ситуација била је и са премијером Вучићем. Проф.др. Саша Живић је укупно 20 пута слао е маил премијеру Вучићу, али ни после двадесетог е маила, Александар Вучић није нашао два минута времена да одговори једном универзитетском професору у Србији. Поставља се питање како ли би један обичан човек успео да ступи у контакт са једним српским министром или премијером?

Текст е маила преносим у целости:

Поштовани господине Вучићу,
Када сте ме пре пар година позвали и захвалили на чланку у листу Данас, рекли сте ми „да Вас позовем, ако ми буде требало“.
Ево потребно је, додуше не мени, него више Вама, да не кажем нама – Србији.
Немам личних жеља осим оне за правдом и истином.
Директорка болнице у којој сам Председник Управног одбора, иначе виђени члан Ваше странке (истини на вољу, то је била и у предходној – у Г17) и поред свих упозорења и прекршених законских рокова наставља да илегално руководи Специјалном болницом у Сокобањи, мада су јој истекла већ 3 (три) мандата – наравно, све уз благослов Министарства здравља и врха СНС-а, о чему ћу Вас детаљно известити уколико добијем Ваше поверење.

Као редовни професор Медицинског факултета и човек који се већ 30 година брине о здрављу деце Србије (генерални сам секретар Удружења педијатара Србија) нисам успео да заслужим милост Министра здравља, кога већ дуже од 4 недеље не успевам да чујем, мада покушавам на све начине.
Обзиром да ме знате надам се да ћу заслужити Вашу.
Све, само да истерамо тај Дивљи Запад из Србије.
Срдачан поздрав,

проф.др Саша Р.Живић

Интервју водио –

др Душан Остојић, стоматолог

члан УНС-а
065.8086699

Комплетан интервју можете преслушати овде