ДСС: Јеврејско порекло политичког јуноше Ђурића – погубно

Вара се Марко Ђурић ако мисли да може да има шиптарске паре а српску државу!

Kosoovo, KM novine, #Kosovo, #KM Novine,
Марко Ђурић / Илустрација: КМ Новине

Реакција Марка Ђурића, директора Канцеларије за КиМ, да Унрихе Луначек потпредседница Европског парламента говори неодговорно, некомпетентно и лажно јер каже да Србија не може да уђе у ЕУ ако не призна Косово је само негативна фрустрација политичког адолесцента и нема озбиљну политичку тежину. И много више рангирани функционери ЕУ деле мишљење потпредседнице парламента због чега и председник Србије чији је пулен Марко Ђурић то ових дана констатовао и предочио грађанима Србије.

Лагање, обмањивање грађана Србије, бацања прашине у очи сопственом народу уз прегршт лажних обећања је начин владања режима Александра Вучића. И управо је мишљење политичког јуноше у лику директора Канцеларије за КиМ некомпетентно, неодговорно и лажно.

Ових дана смо слушали јадиковке из Канцеларије за КиМ, као и предсеника општина са севера Косова који су бирани на основу закона самопроглашене Р. Косово да им Приштина не даје новац. Политички гледано Србима тај сепаратистичики новац и не треба јер су све те општине и у систему општина Републике Србије која их финансира. Вара се Марко Ђурић ако мисли да може да има шиптарске паре а српску државу, јер је то супротно свакој правно уређеној држави која поштује свој Устав. Такви погледи можда могу бити део магистарског рада председника Републике али правна теорија и пракса тако нешто не познаје.

Од директора Канцеларије смо чули и да Шиптари не желе даље преговоре са Београдом што је опет политичка глупост јер су они кроз те преговоре добили све што су хтели. Бриселским споразумом се Србија одрекла де факто Косова и Метохије што је и главни циљ шиптарских сепаратиста. Последњим сопразумом о правосуђу који је потписао Александар Вучић играјући шах у Бриселу (пишу режиму блиске Вечерње новости) се одрекао сваког трага државности у јужној српској покрајини. Оптужбе против више од двадесет Срба за наводне ратне злочине у Ђаковици су резултат овог споразума о правосуђу.

Потписивању овог споразума о правосуђу присуствовао је и директор Канцеларије за КиМ за кога се каже да га је његово јеврејско порекло без обзира на квалитет кандидовало за овако високу функцију. Осим Александра Вучића и он је један од политичких синова председника Србије Томислава Николића. У народу постоји крилатица која гласи «Какво дрво такав клин, какав отац такав син».

Саопштење
Покрајинског одбора ДСС-а за КиМ.

Косовска Митровица
03.03.2015.

Припремиле: КМ Новине